medipoint thuisservice

Scootmobielen
Een scootmobiel is een elektrische scooter met drie of vier wielen die ongeveer tussen de 6 en 19 km per uur rijden. Dit hulpmiddel is bedoeld voor mensen die door een fysieke beperking niet of minder goed kunnen lopen of die graag op een veilige manier langere afstanden willen afleggen. Daarnaast bevordert een scootmobiel een actieve leefstijl. Er zijn verschillende soorten scootmobielen, daarom is het belangrijk om goed te kijken welke verwachtingen u heeft van de scootmobiel en de afstand die u wilt afleggen.

Wanneer u de scootmobiel binnen wilt gebruiken in kleinere ruimtes, dan kunt u kiezen voor een kleine scootmobiel, omdat deze een kleinere draaicirkel heeft. Een klein model scootmobiel is vaak opvouwbaar. Dit soort scootmobielen is bedoeld voor binnenshuis of om kleine afstanden mee te rijden in bijvoorbeeld een winkelcentrum.

Wanneer u de scootmobiel wil gebruiken voor langere afstanden, dan kunt u beter kiezen voor een zwaarder model, met een comfortabelere zit. Daarnaast is het bij een scootmobiel waarmee u lange afstanden rijdt prettig om een goede vering te hebben, zodat uw lichaam minder belast wordt door oneffenheden in het wegdek.

Voor uw wensen en situatie is er een passende scootmobiel te vinden. De adviseur van de Medipoint Thuisservice kijkt samen met u welke scootmobiel het beste bij u past.

CTA Scootmobielen

Scootmobiel huren
Wilt u eerst uitproberen of een scootmobiel iets voor u is? Dan kunt u bij Medipoint eenvoudig een scootmobiel huren›› Er worden drie categorieën scootmobielen verhuurd:

  Categorie 1 (klein):
-          €1,99 per dag, met een minimale afname van 28 dagen.

 Categorie 2 (middel):
-          €2,99 per dag, met een minimale afname van 28 dagen.

 Categorie 3 (groot):
-          €3,99 per dag, met een minimale afname van 28 dagen.

Daarnaast moet u rekening houden met de volgende kosten:
 Bezorgkosten: € 25,-
 Ophaalkosten: € 25,-
  Eventueel een rijles

Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk om een vergoeding te krijgen vanuit de gemeente. Hiervoor kunt u contact opnemen met het zorgloket van uw gemeente. 

CTA Scootmobielen