Eropuit met de kou? Lees eerst deze tips!

Naar buiten gaan met dit koude weer vereist een hoop meer voorbereidingen dan in de zomer. Naast dat we ons warm moeten kleden, moeten we rekening houden met weersomstandigheden zoals wind, regen, sneeuw en natuurlijk gladheid. Met de tips van Medipoint gaat u goed voorbereid op pad en hoeft u zich niet tegen te laten houden door de weersomstandigheden.

Lees verder

6 tips om uw goede voornemens vol te houden

“Heeft u nog goede voornemens?” U heeft de vraag vast voorbij horen komen rond de start van het nieuwe jaar. Niet gek ook, veel mensen starten hun jaar ermee. Maar de voornemens volhouden? Dat blijkt vaak lastiger dan gedacht. Hieronder leest u 6 simpele trucs om uw voornemens gemakkelijker vol te houden.

Lees verder

Checklist voor het kopen van een scootmobiel

Bent u toe aan een (nieuwe) scootmobiel? Dan staat u een enorm aanbod te wachten. Scootmobielen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, met eigenschappen waar u wellicht nog nooit over had nagedacht. Dat maakt de keuze des te lastiger, want welke eigenschappen zijn nu belangrijk en welke niet? We vroegen het onze winkelmedewerkster Ellen (Medipoint Utrecht), die veel ervaring heeft met de advisering rondom de aankoop van een scootmobiel. Volgens haar zijn er zeker vijf punten waar u goed over na moet denken voordat u een scootmobiel gaat kopen:

Lees verder

Zit u wel goed?

Goed zitten is belangrijk voor uw gezondheid, vooral wanneer u veel tijd zittend doorbrengt. Zitten is namelijk belastend voor het menselijk lichaam en langdurig verkeerd zitten kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken of verergeren. “De beste zithouding is de volgende…” is dan ook een gevleugelde uitspraak. Maar van houding veranderen is niet altijd gemakkelijk, zeker niet wanneer u te maken heeft met verminderde spierkracht. En al helemaal niet wanneer u in een te diepe of te lage stoel of bank zit, waaruit u niet goed kunt opstaan.

Lees verder

Trek uw kousen met gemak aan en uit

Het aan- en uittrekken van uw kousen kan soms een hele opgave zijn. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die dit vereenvoudigen. In onze instructiefilmpjes laten wij u graag zien welke hulpmiddelen er zijn en hoe deze op de juiste manier worden gebruikt. Zo wordt het aan- en uittrekken van uw kousen een stuk eenvoudiger. 

Lees verder