Checklist voor het kopen van een scootmobiel

Scootmobiel kopen checklistBent u toe aan een (nieuwe) scootmobiel? Dan staat u een enorm aanbod te wachten. Scootmobielen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, met eigenschappen waar u wellicht nog nooit over had nagedacht. Dat maakt de keuze des te lastiger, want welke eigenschappen zijn nu belangrijk en welke niet? We vroegen het onze winkelmedewerkster Ellen (Medipoint Utrecht), die veel ervaring heeft met de advisering rondom de aankoop van een scootmobiel. Volgens haar zijn er zeker vijf punten waar u goed over na moet denken voordat u een scootmobiel gaat kopen:

1. Aantal wielen
Ellen: “Bij een scootmobiel heeft u de keuze tussen drie of vier wielen. Een misverstand daarbij is dat mensen vaak denken dat een scootmobiel met vier wielen stabieler is dan een scootmobiel met drie wielen. Dat is een logische gedachte, maar ze zijn beiden even stabiel. Het verschil zit ‘m in de wendbaarheid van de scootmobiel. Een scootmobiel met drie wielen heeft een veel kleinere draaicirkel dan een scootmobiel met vier wielen. Bedenk daarom in welke ruimte u de scootmobiel wilt gebruiken. Heeft u bijvoorbeeld weinig ruimte om de scootmobiel in te parkeren, dan kunt u het beste gaan voor een driewiel.”

2. Afstand
“De afstand is misschien wel het meest belangrijke punt bij de aanschaf van een scootmobiel. De ene persoon heeft de scootmobiel nodig voor een ritje naar de supermarkt, de ander wil zich echt van dorp naar dorp verplaatsen. Hier komen heel verschillende modellen bij kijken. Iedere scootmobiel heeft namelijk een ander bereik. Het is daarom belangrijk om van te voren goed na te denken over de gewenste afstand die u per scootmobiel wilt afleggen. Verder heeft de afstand ook weer directe invloed op het aantal wielen, de snelheid en de zitting van de scootmobiel.”

3. Snelheid
“Een snelle scootmobiel komt goed van pas wanneer u langere afstanden af wilt leggen. Scootmobiel modellen met een groot bereik zijn daarom vaak ook sneller.”

4. Zitting (en vering)
“Wanneer u langere afstanden wilt afleggen, maar ook wanneer u last heeft van uw rug, is een comfortabele zitting erg belangrijk. Het is aan te raden om verschillende zittingen uit te proberen, zodat u de ondersteuning maar ook de vering kunt ervaren. Zitting en vering kunt u het beste ervaren door daadwerkelijk met de scootmobiel te rijden. Het is bij ons daarom altijd mogelijk een proefrit te maken."

5. Opvouwbaar of niet
“Wanneer u uw scootmobiel wilt meenemen in de auto of trein, of wanneer u weinig opbergruimte heeft, kan het handig zijn om voor een opvouwbare of demontabele scootmobiel te kiezen. Een opvouwbare of demontabele scootmobiel heeft wel minder bereik en is dus minder geschikt voor de langere afstanden.”

Zijn bovenstaande vijf punten voor uzelf duidelijk, dan zal dat de keuze een stuk makkelijker maken. Natuurlijk staat u er niet alleen voor, onze winkelmedewerkers helpen u graag bij uw keuze. Daarnaast bent u ook van harte welkom op onze demodagen Scootmobiel, waarbij de gehele dag in het teken staat van scootmobielen. De Scootmobiel demodagen vinden in verschillende Medipoint winkels plaats en zijn gratis te bezoeken. Kom een scootmobiel proefrit maken en profiteer van hoge kortingen! Klik hier voor meer informatie en de geplande demodagen ››

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om naar een Medipoint winkel te komen, kunt u gebruikmaken van onze Thuisservice. Onze medewerkers komen graag bij u thuis langs voor persoonlijk advies.