basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Hoofdgerecht: Hertenbiefstuk met rode-portchocoladesaus en hete bliksem aardappeltaart

Veel mensen hebben te maken met specifieke dieetwensen. Speciaal voor de kerstdagen heeft Medipoint een aantal lekkere recepten uitgezocht. Dit keer delen we een hoofdgerecht, speciaal voor mensen met een glutenallergie: hertenbiefstuk met rode-portchocoladesaus en hete bliksem aardappeltaart.

Restaurant Lieve in Amsterdam deelde dit feestelijke hoofdgerecht voor 4 personen op verzoek van de Nederlandse Coeliakie vereniging.

> Bekijk ook ons voorgerecht voor mensen met een hoge bloeddruk en veganistische nagerecht voor mensen met lactose-intolerantie.

Hete bliksem aardappeltaart

Ingrediënten:

  • 600 gram Nicola aardappelen
  • 250 gram groene appels
  • 150 gram witte ui, gesnipperd
  • 3 eieren
  • 0,25 l slagroom
  • 7 gram zout
  • 1 gram peper
  • 100 gram geraspte jonge kaas

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en verwijder het klokhuis uit de appels.
  • Snij met behulp van een rasp de aardappel en appel in dunne plakjes.
  • Meng de aardappelen, de appels, de uien, de eieren, de slagroom, het zout en de
  • peper in een grote kom.
  • Bekleed een oven schaal van ongeveer 20 bij 30 cm met bakpapier.
  • Leg hierop het aardappelmengsel.
  • Strooi de geraspte kaas over de bovenkant.
  • Bak in 30 min. de aardappeltaart af in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Rode port chocoladesaus

Ingrediënten:

  • 75 gram gesnipperde rode ui
  • 0,5 dl olijfolie
  • 150 ml rode port
  • 1 laurierblad
  • 500 ml wildfond (glutenvrij)
  • 50 gram allesbinder (glutenvrij)
  • 50 gram pure chocolade (glutenvrij)

Bereiding:

  1. Fruit de gesnipperde ui in olijfolie, blus af met de rode port en voeg het laurierblad toe.
  2. Laat 5 minuten doorkoken en voeg de wildfond toe. Laat 25 minuten inkoken; dat mag op hoog vuur. Zet het vuur laag en strooi de allesbinder erin. Roer goed door.
  3. Roer de chocolade erdoorheen tot het goed opgelost is in de saus.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
Om uw bezoek op Medipoint.nl makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Met cookies verzamelen we persoonsgegevens, die wij en derde partijen gebruiken om uw internetgedrag te volgen. Zo kunnen wij content en advertenties aanpassen aan uw interesses. Door verder gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? U leest het op onze cookiepagina SLUITEN