basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Nagerecht: Vegan chocolademousse taart

Veel mensen hebben te maken met specifieke dieetwensen. Speciaal voor de kerstdagen heeft Medipoint een aantal lekkere recepten uitgezocht. Dit keer delen we een veganistisch nagerecht voor mensen met lactose-intolerantie, gemaakt door Lisa goes Vegan.

> Bekijk ook ons voorgerecht voor mensen met een hoge bloeddruk en het glutenvrije hoofdgerecht.

Ingrediënten (voor 1 taart)

Bodem:

  • 200 gram (100 gram havermout + 100 gram speltmeel)
  • 4 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • 2 eetlepels ahorn- of dadelsiroop
  • snufje zout

Vulling:

  • zijden tofu (1 pakje, 400 gram) te koop bij bio-winkels en Aziatische toko’s
  • 4 eetlepels rauw cacao poeder
  • 6-8 dadels, ontpit
  • 1 rijpe banaan
  • 1 theelepel vanille poeder

Topping suggesties:

  • geroosterde kokosvlokken
  • 100 gram (ontdooide)bosbessen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal het havermout en speltmeel samen met het zout in een keukenmachine fijn. Doe dit in een bak en voeg de ahorn- of dadelsiroop, gesmolten kokosolie en amandelpasta toe en kneed tot een samenhangend deeg. Let op: dit kan een beetje korrelig zijn, maar voeg dan een beetje water toe en kneed het tot een samenhangend geheel. 
  3. Bekleed een taartvorm met bakpapier aan de onderkant. Druk het deeg in de vorm en als je voldoende deeg hebt, maak dan een klein opstaand randje. Bak de vorm voor 15-20 min goudbruin in een voorverwarmde oven.
  4. Laat de zijden tofu goed uitlekken. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine totdat je een gladde substantie hebt. Proef dit. Te flauw? Voeg wat extra cacaopoeder toe. Te puur? Voeg dan wat extra dadels of ahornsiroop toe.
  5. Giet de vulling over de bodem en strijk hem glad.
  6. Zet de taart voor ongeveer 30 minuten in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de mousse steviger wordt, zodat je de taart straks gemakkelijk in stukjes kunt snijden.
  7. Beleg de taart voor het serveren met geroosterde kokosvlokken en bosbessen.

Variatietip: voeg wat sinaasappelrasp aan de vulling toe of top met extra pure chocolade.