Lastig om een kerstmenu samen te stellen voor mensen met verschillende dieetwensen? Wij hebben voor u een lekker voor- hoofd- en nagerecht geselecteerd. We beginnen met een voorgerecht van de Hartstichting speciaal voor mensen met een hoge bloeddruk; Een pittige vissoep met tomaat.
> Bekijk ook ons glutenvrije hoofdgerecht en veganistische nagerecht voor mensen met lactose-intolerantie.
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui op matig vuur in 3 minuten zacht en goudgeel. Voeg de specerijen en de peper toe en bak die in een minuut of 2 tot ze gaan geuren. Voeg de tomaten, kikkererwten en visbouillon toe en breng aan de kook. Laat het 15 minuten op een laag vuur zacht koken.
Voeg de vis toe en kook het in 5 minuten net gaar. Haal de pan van het fornuis, voeg de couscous toe en doe de deksel op de pan. Laat de pan 10 minuten staan.
Doe de soep in een kom met een schep yoghurt en strooi de peterselie en munt erover. Serveer met pitabrood.