basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Voorgerecht: pikante vissoep met tomaat

Lastig om een kerstmenu samen te stellen voor mensen met verschillende dieetwensen? Wij hebben voor u een lekker voor- hoofd- en nagerecht geselecteerd. We beginnen met een voorgerecht van de Hartstichting speciaal voor mensen met een hoge bloeddruk; Een pittige vissoep met tomaat.

> Bekijk ook ons glutenvrije hoofdgerecht en veganistische nagerecht voor mensen met lactose-intolerantie.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel allspice (of: ½ tl gemalen kaneel, ¼ tl gemalen kruidnagel, ¼ tl gemalen nootmuskaat)
  • 1 groene peper (in dunne ringen)
  • 1 blik tomaten in blokjes à 400 gram
  • 1 blik kikkererwten à 400 gram
  • 1 liter visbouillon
  • 500 gram stevige witvisfilets (bijvoorbeeld roodbaars, brasem, zeebaars of koolvis) in grote stukken gesneden
  • 60 gram couscous
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel gehakte verse munt
  • magere of halfvolle yoghurt
  • pitabrood

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui op matig vuur in 3 minuten zacht en goudgeel. Voeg de specerijen en de peper toe en bak die in een minuut of 2 tot ze gaan geuren. Voeg de tomaten, kikkererwten en visbouillon toe en breng aan de kook. Laat het 15 minuten op een laag vuur zacht koken.

Voeg de vis toe en kook het in 5 minuten net gaar. Haal de pan van het fornuis, voeg de couscous toe en doe de deksel op de pan. Laat de pan 10 minuten staan.

Doe de soep in een kom met een schep yoghurt en strooi de peterselie en munt erover. Serveer met pitabrood.

Om uw bezoek op Medipoint.nl makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Met cookies verzamelen we persoonsgegevens, die wij en derde partijen gebruiken om uw internetgedrag te volgen. Zo kunnen wij content en advertenties aanpassen aan uw interesses. Door verder gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? U leest het op onze cookiepagina SLUITEN