basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down no-image

Kraamzorghulpmiddelen, wat heb je nodig?

Leen, huur of koop ze bij Medipoint!

Tijdens de kraamperiode kunnen verschillende kraamhulpmiddelen goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan bedverhogers, borstkolven of een kraampakket. Bij Medipoint kun je deze hulpmiddelen kosteloos lenen, voordelig huren of kopen.

Kosteloos kraamhulpmiddelen lenen

Bij Medipoint kun je een aantal kraamhulpmiddelen kosteloos lenen. De zorgverzekeraar vergoedt deze producten uit de basisverzekering. Medipoint regelt de declaratie met jouw zorgverzekeraar, zodat jij je op jouw zwangerschap en kindje kunt richten.

  • Bedverhogers: bij verzorging vanuit bed door de kraamverzorgster moet je bed een hoogte van minimaal 70 centimeter hebben. Met de bedverhogers, ook wel bedklossen genoemd, kun je dit gemakkelijk bereiken. De bedverhogers kun je het beste vanaf week 32 van je zwangerschap bestellen, zo heb je voldoende tijd om deze onder je bed te plaatsen.
  • Kraamhulpmiddelenpakket: dit pakket bevat een rugsteun, douchekruk, ondersteek en vier bedverhogers, welke extra comfort kunnen bieden rondom de kraamperiode. Gebruik de rugsteun voor borstvoeding/kolven vanuit bed, de douchekruk voor zittend douchen, en de eerder genoemde bedverhogers om je bed te verhogen. Wanneer je thuis bevalt heb je een ondersteek nodig om de placenta op te vangen. Mocht je meer dan vier bedverhogers nodig hebben, dan kun je deze los aanvragen.
  • Toiletstoel: Wanneer je hoogzwanger bent of net bevallen, is het niet fijn als je ver moet lopen, bijvoorbeeld naar een andere verdieping, voor het toilet. Met de toiletstoel is er altijd een toilet in de buurt.
  • Toiletverhoger: rondom het einde van de zwangerschap en na de bevalling kan het erg oncomfortabel zijn om op een lage zitting te moeten gaan zitten. Een toiletverhoger zorgt ervoor dat je minder laag hoeft te zakken en je gemakkelijk kunt gaan zitten.

Voordelig huren

Soms heb je een product voor een korte periode nodig of wil je een product liever even uitproberen voordat je deze aanschaft, dan is huren een goede optie. Bij Medipoint kun je een geselecteerd aantal kraamhulpmiddelen huren. Huurprijzen gelden, afhankelijk van het hulpmiddel, per dag, per week of per maand.

  • Babyweegschaal: wanneer je kindje is geboren, wordt zijn of haar gewicht iedere dag door de kraamverzorgende gewogen. Wanneer de kraamzorg is afgelopen is het fijn om het gewicht en de groei van jouw kindje zelf in de gaten te houden. Het is dan handig een babyweegschaal te huren.
  • Borstkolven: wanneer de borstvoeding niet goed op gang komt, kan een borstkolf uitkomst bieden. Je kunt een borstkolf huren totdat de borstvoeding voldoende op gang is gekomen. Daarnaast is het handig om een borstkolf te huren wanneer je wilt beginnen met het afkolven van moedermelk. Op deze manier kun je het kolven uitproberen en ondervinden wat jij fijn vindt aan een borstkolf. Besluit je om voor langere periode te kolven dan kun je zelf een borstkolf aanschaffen die aan jouw wensen voldoet.

Zelf aanschaffen

Natuurlijk kun je bij Medipoint kraamhulpmiddelen en andere producten voor moeder en baby ook aanschaffen. Zowel producten van de baby uitzetlijst als verzorgingsproducten voor moeder en kind.

Producten:

  1. Kraampakket
  2. Flessen en spenen
  3. Borstvoedingsproducten
  4. Babyfoons

Bekijk het Zwanger en Kind assortiment