basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Informatieve artikelen voor zorgprofessionals

Benieuwd naar informatie over (veranderingen in) relevante wet- en regelgeving, het laatste nieuws over producten die de zorgtaak kunnen verlichten of de zelfredzaamheid van uw cliënt kunnen bevorderen? U leest de informatieve artikelen voor zorgprofessionals op deze pagina.

Mentaal en fysiek gezond blijven tijdens drukte

Door COVID-19 is het een hectische tijd voor iedereen in de zorg. Zowel mentaal als fysiek kan dit zwaar zijn. Om cliënten goed te ondersteunen, is het belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. Lees onderstaande tips om thuis en op werk toe te passen in deze hectische tijd.

Lees verder

Maatregelen Medipoint coronavirus (COVID-19)

Er wordt veel gezegd en geschreven over het coronavirus, daarom hierbij een zo bondig mogelijke update van de gerelateerde maatregelen.

Lees verder

Nieuwe Wegwijzer Zorghulpmiddelen

Ontvangt een cliënt zorg vanuit de Zorgverzekeringswet of vanuit de Wet langdurige zorg? Gebruik onze handige wegwijzer hulpmiddelen om deze vraag te beantwoorden.

Bekijk hier

Onze eerste themadag ‘De gezonde zorgprofessional’

Op 3 oktober 2019 hebben wij voor het eerst een themadag georganiseerd. Het thema was ‘De gezonde zorgprofessional’. Bekijk onze aftermovie voor een impressie van de dag.

Bekijk hier

Nieuwe WMO contract Noord-Veluwe

Sinds oktober 2019 is Medipoint WMO leverancier voor de gemeenten vallend onder de WMO zorgregio Noord-Veluwe. Lees verder welke gemeenten dit betreft en hoe wij de WMO consulenten bekend hebben gemaakt met de diensten van Medipoint.

Lees verder

Decubituspreventie met de semi-Fowler houding

Bij langdurig liggen is het belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van wisselligging. Een type houding hiervoor is de semi-Fowler houding. In dit artikel geven we u meer uitleg over de semi-Fowler houding en hoe deze op de juiste manier toe te passen.

Lees verder

Interview buitendienst adviseur ZV – Erik-Jan

We vinden het leuk om u kennis te laten maken met onze organisatie en onze medewerkers. Voor deze editie ging onze Care Consulent Saskia Geertsma in gesprek met Erik-Jan Lenting, buitendienst adviseur ZV bij Medipoint.

Lees verder

Zorgupdate verwijzingen 2019

Elk jaar zijn zorgverzekeraars bezig om de procedures met betrekking tot zorghulpmiddelen te vereenvoudigen. Dit jaar hebben zich een aantal wijzigingen plaatsgevonden per zorgverzekeraar.

Lees verder

Tips & tricks Domus 3 en 4 luchtwisselsystemen

Medipoint zet diverse merken luchtwisselmatrassen in voor cliënten met (een verhoogd risico op) decubitus, waaronder de Domus 3 en Domus 4 luchtwisselsystemen. Lees onze tips & tricks voor het instellen van de Domus 3 en 4 pompen.

Lees verder

De voordelen van Wendylett lakens

Wendylett lakens zijn speciale lakens met een middengedeelte van glad satijn. Draaien in bed wordt door de gladde stof een stuk gemakkelijker. Zowel voor zelfstandig gebruik als voor gebruik door een zorgverlener biedt..

Lees verder

Stapelen van zorgkosten voorkomen

Langdurig of chronisch zieke mensen en ouderen hebben de afgelopen jaren te maken gehad met een flinke toename van zorgkosten. Een groot deel..

Lees verder