basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Infuusstandaard

Gebruiksaanwijzing infuusstandaard

De verrijdbare infuusstandaard wordt gebruikt voor het ophangen van medicatie en voedingsstoffen die via een infuus worden toegediend.

Gebruik
Voor het gebruik dient de infuusstandaard te worden ingesteld op de juiste hoogte. De maximale hoogte is 210 cm en de minimale hoogte is 125 cm. De juiste hoogte is afhankelijk van uw houding: of u ligt, zit of loopt. Voor het goed doorlopen van de vloeistof is het belangrijk dat de infuusvloeistof boven uw hoofd hangt. Op twee van de vijf wieltjes zijn remmen bevestigd. Deze kunt u indrukken om te voorkomen dat de standaard per ongeluk weg rijdt.

Onderhoud
De infuusstandaard heeft niet veel onderhoud nodig. Mocht er vloeistof op de poten zijn gelekt, dan kunt u de standaard afnemen met een zachte, vochtige doek. Gebruik geen schuurspons of schuurmiddel.

Belangrijk

  • De infuusstandaard rijdt het makkelijkst op een harde, vlakke ondergrond. Op tapijt kan de standaard ook worden gebruikt, maar de ondergrond kan wel van invloed zijn op de mobiliteit.
  • Als u meerdere infuuszakken of vloeistofflessen wilt ophangen, dan moeten ze gelijkmatig verdeeld worden over de 4 haken. Als het gewicht ongelijk verdeeld is kan de standaard omvallen.
  • Zet de infuusstandaard zodanig neer dat men niet over de pootjes kan struikelen.