basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Looprek

Gebruiksaanwijzing looprek

Doel
Looprekken bieden steun en stabiliteit bij het lopen. De buizen zijn gemaakt van aluminium en aan de bovenzijde zijn de looprekken voorzien van zwarte foam handgrepen of voorgevormde plastic handgrepen. Aan de onderzijde zitten vier rubberen anti-slip doppen.

Gebruik
Instelling van de hoogte:
Het is van belang dat een looprek op de juiste manier is ingesteld: met de armen recht langs het lichaam dienen de handgrepen ter hoogte van de pols te zitten. De hoogte is goed als de gebruiker rechtop kan blijven staan met de ellebogen licht gebogen. Om de hoogte van het looprek in te stellen drukt u de twee uitstekende pinnen aan weerszijden van een poot in. Trek tegelijkertijd aan de insteekbuis en draai deze een beetje. Zet de insteekbuis op de juiste hoogte en draai de buis zodanig dat de pinnen weer door de gaatjes schieten. Herhaal deze handeling voor alle poten en zorg er voor dat ze allemaal op dezelfde hoogte worden ingesteld.

Lopen:
Zet het looprek één pas voor u uit op de grond en loop er naar toe, eerst met uw zwakste been en dan met het andere been aansluiten. Let er op dat u niet te ver het rek instapt. Als u weer stil staat, til dan het looprek op en zet het een stukje naar voren, enzovoorts.

Zitten en staan:
Ga, als u wilt gaan zitten, voor de stoel staan met uw looprek voor u, zodat u de stoel tegen de achterkant van uw benen voelt. Plaats dan uw handen op de armleuningen, buig iets voorover en ga voorzichtig zitten. Zet, om te gaan staan, het looprek voor de stoel. Ga vervolgens door u via de armleuningen op te duwen staan en verplaats, als u helemaal rechtop staat, uw handen naar het looprek.

Onderhoud
Zo nu en dan een zachte doek (met eventueel een sopje) over uw looprek halen is voldoende om deze te onderhouden. Gebruik geen schuurmiddel of schuursponsjes.

Belangrijk

  • Verplaats of vermijd dingen die in de weg kunnen zitten, zoals losliggende vloerkleden.
  • Pas op voor natte vloeren en gevaarlijke situaties buitenshuis zoals natte bladeren en ijs.
  • Draag platte schoenen die goede steun geven.

Maximaal gebruikersgewicht
Het maximale gebruikersgewicht is 160 kg.

Wat te doen bij storingen
Als het hulpmiddel defect is, kunt u contact opnemen met het telefoonnummer van de uitleenservice vermeld op het uitleenformulier