basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Wilt u de leenperiode verlengen?

Wanneer u een hulpmiddel van Medipoint leent, kan het voorkomen dat u de leenperiode voor een langere periode wilt verlengen. Onderstaand de opties die Medipoint u biedt.

Verlengen van een Wmo hulpmiddel

Heeft u een hulpmiddel via de Wmo dat u wilt verlengen? Om een hulpmiddel via de Wmo te verlengen, moet u een aanvraag doen bij het Wmo loket van uw gemeente. De gemeente dient dan de aanvraag in bij Medipoint, waarna er contact met u wordt opgenomen.

Verlengen van een hulpmiddel dat wordt vergoed door uw zorgverzekeraar
Wanneer u een hulpmiddel in gebruik heeft dat via uw zorgverzekeraar vergoed wordt en u wilt de periode verlengen, dan helpt Medipoint u hier graag mee. Vul het onderstaande contactformulier in en een van onze medewerkers neemt binnen 3 werkdagen contact met u op.

Let op: De toezegging tot verlenging bij uw zorgverzekeraar is afhankelijk van een indicatiestelling, het invullen van dit formulier is geen toezegging tot verlenging.

Uw hulpmiddel overkopen

Wanneer u een hulpmiddel leent en deze bevalt u goed, is er in sommige gevallen de mogelijkheid om het hulpmiddel over te kopen. Wanneer u het formulier invult neemt een medewerker van ons binnen 3 werkdagen contact met u op om de aanvraag door te nemen.

Vul het formulier in

Weet u niet of u uw hulpmiddel via de Wmo of via uw zorgverzekeraar vergoed krijgt? Hieronder treft u hulpmiddelen die vergoed worden vanuit de Wmo en Zv.

Zorgverzekeraar

Trippel/arthrodese stoel
Bed en toebehoren
Bed papegaai
Bedverhogers
Bedleestafel
Dekensteun
Rol/glij laken
AD kussen
AD matras
WMO

Badplank
Douchestoel en soortgelijk
Toiletstoel en soortgelijk
Draaischijf(turner)
Drempelhulp
AD kussen (in rolstoel gebruikt)
Lift passief (incl. tilband)
Lift actief (incl. tilband)
Rolstoel
Transfer/glij plank

Let op:

Bij het AD kussen kan het zowel WMO als ZV zijn, dit afhankelijk van hoe het kussen wordt gebruikt. Wordt het kussen in een rolstoel gebruikt dan hoort het artikel bij de rolstoel en is de WMO verantwoordelijk voor verlenging. Wordt het kussen bijvoorbeeld in de stoel gebruikt is vindt de verlening plaats via uw zorgverzekeraar.
Bedverhogers en het rol/glij laken worden niet door alle zorgverzekeraars vergoed.