basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down no-image

Tot 50% korting!

 • Gratis bezorgd tot in uw slaapkamer
 • Gratis inname oude matras
 • Gratis bedbodem check (t.w.v. € 59,99)
 • Leverbaar in diverse afmetingen
 • 10 jaar garantie

Gun uzelf een lekkere nachtrust

Wist u dat een mens ongeveer 1/3 van zijn of haar leven doorbrengt… in bed! Een goede nachtrust is essentieel voor een fit gevoel overdag. Wordt u vermoeid wakker of met een pijnlijk lichaam? Dan is het hoogste tijd voor een nieuw matras. Profiteer nu tot wel 50% korting op ons Visco Climate matras, geschikt voor iedereen!

Bestel met 50% korting
Bent u lid van een van onze samenwerkende ledenverenigingen? Dan profiteert u van wel 50% korting! Nog geen lid? Sluit uw lidmaatschap eenvoudig online af tijdens het bestelproces. Meer informatie over lid worden van een ledenvereniging vindt u onderaan deze pagina.

Bent u al lid? Bestel hier

Bestel nu met 50% korting
Kies uw afmeting verderop

Bestel met 30% korting
Als u geen lid bent van een ledenvereniging én geen interesse heeft om lid te worden, profiteert u toch nog van 30% korting op het Visco Climate matras.

Bestel nu met 30% korting
Kies uw afmeting verderop

Visco Climate: geschikt voor ieder lichaam

Het Visco Climate matras staat bekend om het vermogen zich geheel aan te passen naar ieder lichaam, wat het matras geschikt maakt voor iedereen. Dit vermogen heeft het matras te danken aan de combinatie van koudschuim en traagschuim. Dat zegt u waarschijnlijk niet zoveel. We leggen het aan u uit:

Traagschuim matras

Traagschuim

De bovenste laag van het matras (ongeveer 4 cm) bestaat uit traagschuim. Dit materiaal vormt zich geheel naar uw lichaam wanneer het in contact komt met de warmte. Dit zorgt voor een optimale drukverdeling.

Drukverdeling matras

Ieder soort matras geeft een bepaalde druk op het lichaam. Neem bijvoorbeeld een pocketveer matras. Dit matras bestaat uit veren. Als u een veer indrukt wil deze altijd weer terug naar de oorspronkelijke staat. Daardoor geeft de veer een bepaalde tegendruk op het lichaam. Vooral op de zwaardere gedeeltes van het lichaam (heupen, schouders) geeft de veer meer tegendruk, omdat deze daar verder wordt ingedrukt. Traagschuim doet dit niet. Traagschuim bevat geen veren en vormt zich naar het lichaam, waardoor de spieren en gewrichten volledig ondersteund worden. Hierdoor kan het lichaam zich ontspannen en beter herstellen van de inspanningen van overdag.

Koudschuim matras

Koudschuim

Een matras bestaat nooit uit traagschuim alleen. Deze bovenlaag wordt altijd gedragen door een onderlaag, in dit geval: HRC koudschuim. Koudschuim biedt een goede ondersteuning en heeft een lange levensduur. Daarnaast is dit materiaal zeer ademend, wat ten goede komt aan de stabiliteit en hardheid van het matras.

Ademend matras

Wist u dat u iedere nacht een kwart tot wel een halve liter vocht verliest? Dit vocht komt terecht in het matras. Hoe beter het matras dit kan transporteren, hoe beter de stabiliteit/hardheid bewaard wordt en hoe langer de levensduur van het matras.

U kunt het vergelijken met een spons. Een droge spons voelt hard aan, maar wanneer u deze in het water dompelt wordt deze zacht en flexibel. Dit gebeurt ook gedurende de nacht wanneer een matras niet goed ademt. Het matras verliest hardheid en stabiliteit omdat het vocht niet goed afgevoerd wordt en zal daardoor een stuk minder prettig aanvoelen aan het einde van de nacht.

Door de unieke formule waarmee het koudschuim in het Visco Climate matras geproduceerd wordt, blijven de stabiliteit en hardheid zo optimaal als mogelijk behouden. Hierdoor kunnen wij ook een garantieperiode geven van 10 jaar. Daarnaast is het koudschuim latex vrij (i.v.m. latexallergie).

We checken ook gratis uw bedbodem!

Als u dat wilt natuurlijk. Tijdens de Matrassenactie kunt u namelijk gratis een bedbodem check (t.w.v. € 59,99) laten uitvoeren. Voorafgaand aan de levering van het matras komt er dan een adviseur bij u langs om de status van uw huidige bedbodem te controleren.

Wilt u naar aanleiding van het advies direct een nieuwe bedbodem of bed bestellen? Dat kan! Wij zorgen dat deze tegelijk met uw matras wordt bezorgd en nemen uw oude bed(bodem) en matras weer mee (indien gewenst), zodat alles in één keer geregeld is. De bedbodem check is eenvoudig en gratis bij te bestellen.

Een nieuwe bedbodem, waarom is dat nodig?

Het matras doet toch al het werk? Helaas niet! De staat en kwaliteit van de bedbodem zijn van grote invloed op hoe een matras ligt. Een versleten bedbodem kan zorgen voor kuilvorming in het matras, wat niet ten goede komt aan het comfort en de levensduur…

Om optimaal te kunnen genieten van uw nachtrust op uw nieuwe matras, is het dus belangrijk om de status van uw bedbodem te (laten) controleren. Een bedbodem gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee (afhankelijk van de soort).

De bedbodem check kunt u gratis bijbestellen wanneer u een matras koopt!

Bedbodem met matras erop

Matras bestellen: dit gaat er gebeuren

Wat gebeurt er nadat u op de bestelknop heeft gedrukt? Dat hangt er vanaf, of u een matras mét bedbodem check heeft besteld of zonder.

Matras met bedbodem check

Wanneer u een matras met bedbodem check bestelt, wordt er binnen 5 werkdagen contact met u opgenomen om een afspraak te maken voor de bedbodem check. Na de check wordt een vervolgafspraak gemaakt voor het bezorgen van het matras. Wanneer u naar aanleiding van de bedbodem check een nieuwe bedbodem of bed heeft besteld, wordt deze natuurlijk gelijktijdig met het matras geleverd. Daarnaast nemen we, indien gewenst, uw oude matras en bed(bodem) weer mee tijdens de bezorging.

Matras zonder bedbodem check

Wanneer u een matras zonder bedbodem check bestelt, wordt doorgaans ook binnen 5 werkdagen contact met u opgenomen. Dit om u een indicatie te geven van de levertijd en het maken van een bezorgafspraak.

Hoelang gaat een matras mee?

Hoelang een matras meegaat is afhankelijk van het soort matras, de kwaliteit van het matras, uw gewicht en de mate waarin u het matras heeft onderhouden. Over het algemeen gaat een matras zo’n 10 jaar mee. Maar de beste graadmeter blijft toch de vraag:

Hoe voelt u zich als u ‘s-ochtends wakker wordt?

Heeft u een fit en uitgerust gevoel? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Waarschijnlijk is uw matras nog prima in orde. Wanneer u echter vermoeid wakker wordt of met een pijnlijk en stijf lichaam, dan is het tijd voor een nieuw matras (en mogelijk een nieuwe bedbodem).

Rugklachten na slapen oud matras

Verleng de levensduur van uw matras!

De levensduur van uw matras kunt u op verschillende manieren verlengen. Een van de manieren is door het gebruik van een matrashoes. Daarom heeft u in deze actieperiode zonder extra kosten de keuze uit een reguliere stretchhoes of een incontinentiehoes (waterafstotend). De matras wordt afgeleverd met de gekozen hoes.

Gratis thuisbezorging matras tijdens matrassenactie

De bezorging zelf

Het is zover, uw nieuwe matras wordt bezorgd.
Hiervoor hoeft u zelf helemaal niets te doen. Wij:

 • Bezorgen het matras tot in uw slaapkamer
 • Nemen uw oude matras mee (indien gewenst)
 • Zetten uw nieuwe bed of bedbodem in elkaar
 • Nemen uw oude bedbodem of bed mee (indien gewenst)

Diezelfde avond nog kunt u heerlijk slapen op uw nieuwe matras!

Review Visco Climate matras - mevrouw van Gastel

Ik kan het iedereen aanraden!

“Mijn kennis had een nieuw ViscoClimate matras en dat moest ik natuurlijk even uitproberen. Toen ik erop ging liggen dacht ik meteen: zo, die is voor mij, geweldig! Ik had mijn oude matras al zo’n 15 jaar, maar op een gegeven moment is zo’n matras op.

Toen we later op pad waren liep ik langs de Medipoint winkel. Ik wist de naam van het matras nog, dus we zijn gewoon even naar binnen gelopen. Daar werd ik direct geholpen en kreeg ik zeer goede uitleg van een enthousiaste medewerker.

Binnen 10 minuten had ik het matras eigenlijk gekocht. Erg hè, het was gewoon klaar, punt uit, dit wil ik! Ik had er ook direct een bedbodem bij gekocht, dan had ik het meteen helemaal compleet.

Ik vind dit matras heerlijk: je gaat liggen en je blijft eigenlijk liggen. Het is ook lekker warm in de winter. Ik kom uitgeslapen mijn bed uit. Ik moet zeggen, ik kan het iedereen aanraden!’’

-Mevrouw van Gastel

Lid worden van een ledenvereniging, zo werkt het

Onze leden profiteren altijd van het hoogste voordeel, zo ook tijdens deze actie. Wilt u ook profiteren van 50% korting, maar bent u nog geen lid? Geen zorgen, lid worden van een van onze ledenverenigingen kan eenvoudig tijdens het bestelproces. U hoeft alleen maar de gewenste ledenvereniging in uw buurt aan te klikken. Het werkt zo:

 1. Zodra u gaat bestellen selecteert u uw provincie en de beschikbare ledenvereniging in die provincie (soms zijn er meerdere keuzes).
 2. Nadat u de bestelling heeft afgerond, worden uw NAW gegevens doorgestuurd naar de ledenvereniging naar keuze.
 3. De ledenvereniging naar keuze neemt zo snel mogelijk contact met u op, om het lidmaatschap af te ronden.

Een lidmaatschap bij onze ledenverenigingen duurt 1 kalenderjaar, tenzij anders aangegeven. Daarnaast verschillen de kosten voor een lidmaatschap per ledenvereniging. Dit bedrag wordt na afronding van het lidmaatschap door de ledenvereniging in rekening gebracht. Deze rekent u dus later en apart af van het matras.

Als lid van een van onze ledenverenigingen ontvangt u altijd 10% korting op ons volledige koopassortiment. Daarnaast wordt u automatisch aangemeld voor de Medipoint nieuwsbrief, waarin we u op de hoogte houden van leuke acties, tips en evenementen.

Om uw bezoek op Medipoint.nl makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Met cookies verzamelen we persoonsgegevens, die wij en derde partijen gebruiken om uw internetgedrag te volgen. Zo kunnen wij content en advertenties aanpassen aan uw interesses. Door verder gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? U leest het op onze cookiepagina SLUITEN