basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Nieuwe sportrolstoel voor rolstoelhockey-speler

Erwin Wierda (24 jaar) met zijn nieuwe hockeyrolstoel

Afgelopen week heeft Medipoint bijgedragen aan het vervullen van de wens van Erwin Wierda (24 jaar). Vanwege zijn spierziekte speelt Erwin al sinds zijn 13e hockey in een rolstoel. Zijn sportrolstoel was na 10 jaar aan vervanging toe, maar te duur om te vervangen. Door donaties uit zijn eigen crowdfunding campagne én de bijdrage van Medipoint, heeft Erwin nu een nieuwe hockeyrolstoel.

Crowdfunding campagne
Erwin heeft de spierziekte van Duchenne: een aangeboren spierziekte die de spieren verzwakt. Erwin speelt sinds zijn 13e rolstoelhockey bij Stick Flyers in Beetsterzwaag. Om te kunnen blijven sporten, was een nieuwe elektrische sportrolstoel onmisbaar. Zijn zitting was inmiddels te klein geworden, maar de nodige aanpassingen en reparaties waren te duur. Om deze reden heeft Erwin zelf een crowdfunding campagne opgestart. Met een bijdrage van de gemeente, het Foppe Fonds en donaties via deze crowdfunding campagne, waren er veel mensen die Erwin wilden helpen zijn droom te realiseren. De donaties waren niet genoeg om een nieuwe sportrolstoel aan te schaffen. Daarom heeft Medipoint het resterende bedrag voor haar rekening genomen en afgelopen dinsdag een nieuwe, geheel op maat gemaakte, elektrische sportrolstoel afgeleverd.

Precies zoals gehoopt
“De rolstoel is precies zoals ik gehoopt had” vertelt een blije Erwin. “Hiermee kan ik met gemak sprintjes trekken tijdens een wedstrijd”.  De sportrolstoel, een Warrior Sport, beschikt namelijk over een goede ventilatie van de motor. En dat is belangrijk aangezien er tijdens een wedstrijd tientallen keren een sprint getrokken wordt van 0 naar 16 km. Daarnaast heeft de sportrolstoel een zeer goede wendbaarheid en een zichtplank onder de voeten om de bal te kunnen blijven zien.

Kosteloos onderhoud
“Sport is prachtig, en ik weet uit persoonlijke ervaring wat sport je kan brengen. We zijn dan ook blij dat we via Medipoint hier een bijdrage aan konden leveren.” Aldus René Martens, CCO van Medipoint. “Naast het restbedrag zullen we een jaar lang de rolstoel kosteloos onderhouden en zijn eventuele kosten voor slijtage onderhevige onderdelen zoals banden en accu’s, voor onze rekening.” Via fabrikant Commandeur krijgt Erwin bovendien nog eens 2 jaar fabrieksgarantie.

Doneren
Donaties zijn nog steeds welkom. Met dat geld kan Erwin de servicekosten betalen wanneer deze niet meer vergoed worden. Doneren kan via de volgende website: www.dreamordonate.com/dromen/elektrische-sportrolstoel