basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

65-plussers kopen massaal online

65-plussers zijn aan het kopen geslagen op internet. Waar eerst weinig online aankopen werden gedaan door deze doelgroep, signaleren webshops daar nu een opvallende inhaalslag in. Vier jaar geleden kocht 33% van alle 50-plussers wel eens iets online. Nu is dat 39%. Van die groep is 15% ouder dan 65 jaar.

„Eenmaal gewend aan internet en na de eerste bestellingen van een boek of cd, lijkt ook de 65-plusser de weg te hebben gevonden.”, stelt Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org, de brancheorganisatie van de Nederlandse webwinkels.

Internetbankieren
Volgens de branche-directeur hebben de banken een enorme bijdrage geleverd aan de online aanwezigheid van de 65-plussers. „Internetbankieren heeft ook bij senioren een vlucht genomen. Er zijn weinig ouderen die nog met traditionele acceptgiro’s werken.” En ook kinderen en kleinkinderen waren een belangrijke schakel. „Die hebben de oudere generatie als het ware meegenomen in het hele online gebeuren.”

Tablet of smartphone
Jongen: „Ook in mijn eigen omgeving merk ik het. Mijn schoonvader koopt wijn online. Mijn schoonmoeder koopt gewoon kleding online. En die zijn 83 jaar. Eigenlijk heeft die oudere generatie de laptop overgeslagen. Die zijn van de pc op de zolderkamer direct overgegaan op een tablet of zelfs het mobieltje. En die ligt gewoon op de salontafel of de keukentafel en zijn gemakkelijk te bedienen.”

Bron: Telegraaf, Richard van de Crommert, 65-plussers shoppen massaal online, http://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/22810356/__Grijze_golf_bij_webshops__.html, ( 3-7- 2014, 3-7-2014).