basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Dubbel Genieten Dag op 14 mei

Op woensdag 14 mei a.s. vindt de tweede Landelijke Dubbel Genieten Dag plaats. Dit keer gaan minder-validen, vrijwilligers en scholieren in trio’s de sportieve uitdaging met elkaar aan in Health Center Hoenderdaal in Driebergen. Het evenement – waar verbinding en plezier centraal staan – wordt georganiseerd door Coöperatie VGZ, Movisie en Medipoint. Met ondersteuning van het Sport College Amersfoort (ROC Midden Nederland) en de Dirk Kuyt Foundation.

De laatste jaren zijn verschillende initiatieven gelanceerd om mensen met een lichamelijk/psychische beperking (minder-validen) en vrijwilligers te koppelen met het idee om samen iets te ondernemen. ‘Dubbel Genieten’ is een van die initiatieven. Het in 2005 ontwikkelde concept heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een succesvolle, beproefde methode om maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen met elkaar te verbinden.

Om meer bekendheid voor Dubbel Genieten te genereren, is in 2012 voor de eerste keer een landelijke Dubbel Genieten Dag georganiseerd. Zo’n 165 trio’s (van jong tot oud) genoten in de Utrechtse Galgenwaard van een afwisselend en vooral sportief programma. Vertegenwoordigers van verschillende sportbonden en professionele coaches verzorgden clinics en Paralympische sporters zetten hun beste beentje voor tijdens een aantal demonstratiewedstrijden.

Paralympische sporters
“Ook dit jaar krijgen de trio’s (geleverd door een aantal maatschappelijke organisaties, bedrijven en scholen) een gevarieerd programma voorgeschoteld”, vertelt Bora Avrić, projectleider namens Movisie. “Verschillende sportbonden zeiden opnieuw meteen ‘ja’ toen we vroegen of ze mee wilden doen, zoals de volleybalbond (NeVoBo) en de hockeybond (KNHB). Zelf ben ik enorm benieuwd naar de bijdrage van de golfbond (NGF). Deze vaardigt professionele golfers af om voor de trio’s aangepaste golflessen te verzorgen. Echt heel bijzonder. Uiteraard leveren ook dit keer professionele coaches en Paralympische sporters hun bijdrage, onder wie tennisser Robin Ammerlaan.”

Deelnemers
Deelnemende trio’s worden onder meer geleverd door Coöperatie VGZ, Matchpoint uit Amersfoort en Vrijwilligerscentrale Utrecht. Ook Medipoint levert enkele medewerkers die de deelnemers ondersteunen.

Programma in het kort
10.30 – 11.00 uur Ontvangst met koffie, thee en fris
11.00 – 11.30 uur Plenaire start
11.30 – 12.00 uur 1e ronde
12.15 – 12.45 uur 2e ronde/ lunch
13.00 – 13.30 uur 3e ronde/ lunch
13.45 – 14.15 uur 4e ronde
14.30 – 14.45 uur Plenaire afsluiting

Activiteiten: golf, zitvolleybal, rolstoelhockey, rolstoelbasketbal, voetbalactiviteiten, diverse sport- en spelactiviteiten. Alle activiteiten zijn geschikt voor alle deelnemers.

Meer informatie?
Meer informatie over Dubbel Genieten en de landelijke Dubbel Genieten Dag is te vinden op de website: www.dubbelgenieten.nl en op de Facebook pagina: www.facebook.com/DubbelGenietenDag

Dubbel Genieten Dag is mogelijk gemaakt door Coörperatie VGZ, Medipoint, Movisie, Sport College Amersfoort (ROC Midden Nederland), Dirk Kuyt Foundation, NeVoBo, KNHB en NGF