basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Johan Cruyff Foundation en Medux werken samen voor de jeugd

De Cruyff Foundation en Medux werken ook de komende drie jaar weer samen om jeugd met een beperking in beweging te brengen en te houden. Medipoint is een onderdeel van Medux.

Sinds 2008 is Medux als sponsor verbonden aan de Cruyff Foundation. De afgelopen jaren was Medux nauw betrokken bij de Cruyff Foundation Rolstoelsportdag. Tijdens deze sportdag kregen ruim 150 kinderen met een beperking de mogelijkheid om verschillende rolstoelsporten te beoefenen, zoals rolstoelbasketball, rolstoeltennis en (elektrisch) rolstoelhockey. Naast een leuke sportdag, laat het kinderen ook zien wat zij allemaal nog wel kunnen ondanks hun beperking.

“Wij zijn erg blij met een sponsor als Medux. Samen zetten wij ons in om sport toegankelijk te maken voor jeugd met een beperking, de rolstoelsportdag is hier een mooi voorbeeld van”, aldus Carole Thate, directeur Cruyff Foundation.

René Martens, commercieel directeur Medux: “Medux ondersteunt de Cruyff Foundation al vele jaren. Sport en bewegen zijn belangrijke ingrediënten in de persoonlijke groei van een ieder, ongeacht met welke fysieke mogelijkheden. Via de Cruyff Foundation dragen wij graag bij aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen en participatie van kinderen, de jeugd, in het bijzonder!”

Over de Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging. Sport en spel draagt daadwerkelijk bij aan de gezondheid en persoonlijke ontwikkeling van kinderen, een betere samenleving en participatie van gehandicapten in de maatschappij. Wekelijks komen in Nederland ruim 50.000 jongeren met een handicap in beweging door de sportprojecten die de Cruyff Foundation ondersteunt. En inmiddels zijn er wereldwijd ruim 180 Cruyff Courts (openbare trapveldjes in de wijk, waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen) gerealiseerd waar wekelijks meer dan 20.000 jongeren in wijken sporten en spelen. Schoolplein14 draagt er toe bij dat schoolpleinen door aanbreng van kleurrijke coatings sportiever en uitdagender worden. De Johan Cruyff Foundation wordt gesteund door een aantal vaste partners: Nationale Postcode Loterij, AkzoNobel, BT en Unilever. www.cruyff-foundation.org

Over Medux
Medux, met haar organisaties Harting-Bank, Emcart en Medipoint, richt zich op zorg voor welzijn in de breedste zin. Anticiperend op verdere vergrijzing, veranderende regelgeving, nieuwe technologieën, de ontwikkeling van e-commerce en duurzaamheid. De mensen van Medux kennen de wereld van de zorg en hebben praktische ervaring aangevuld met actuele kennis over de wet- en regelgeving. Daarmee zijn zij in staat de juiste wegen te bewandelen. Zowel consumenten als zorgprofessionals kunnen bij Medux terecht bij bijvoorbeeld Emcart Sport voor de actieve rolstoelgebruiker, of in één van de 72 Medipoint Thuiszorgwinkels.

Over Medipoint
Medipoint heeft veel kennis van de zorgmarkt en werkt nauw samen met veel gemeenten, thuiszorgorganisaties en alle zorgverzekeraars. Daarmee zijn ze uniek in Nederland. Hierdoor ontvangt u deskundig advies over de manier waarop u uw hulpmiddel kunt verkrijgen. Als uw hulpmiddel in aanmerking komt voor vergoeding, dan coördineren ze uw aanvraag rechtstreeks bij uw gemeente of uw zorgverzekeraar. De Medipoint winkels beiden een ruim assortiment zorg- en comfortproducten voor iedereen. U bent van harte welkom in de Medipoint winkels en uitleenpunten. Ook kunt u terecht in de online webshop www.medipoint.nl.