basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Medipoint professionaliseert webshop door fulfilment

samenwerking Medipoint - Nic. oud
Bas Alberts (COO Medipoint) en Patrick Oud (algemeen directeur Nic. Oud) ondertekenen de samenwerking in het AFAS Stadion

Klanten in de zorghulpmiddelenbranche verwachten steeds vaker dezelfde omni-channel beleving als van bekende grote e-commerce partijen zoals Coolblue en Bol.com. Door de groeiende adoptie van het online bestellen van hulpmiddelen neemt de complexiteit van voorraadbeheer en management voor Medipoint toe. Om die reden heeft Medipoint Retail het logistieke gedeelte van haar webshop sinds oktober dit jaar uitbesteed. “Om het servicelevel van grote e-commerce partijen te evenaren, wilden we samenwerken met een partij die uitblinkt in logistiek. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een goede logistieke partner, deze is na een gedegen selectieproces gekozen. Vanaf heden is Nic. Oud onze fulfilmentpartner”, aldus Webshopmanager Hielko van der Molen.

Orderflows orkestreren
Vanaf heden is het voor Medipoint mogelijk om in de Magento2 webshop omgeving orderflows te orkestreren. “Wij kunnen orderflows nu op een dusdanige wijze inrichten, zodat de koopbestelling van een klant automatisch bij Nic. Oud binnenkomt. Wanneer het een huur of leen order betreft, komt deze bij de eigen logistieke afdeling van Medipoint binnen. Zo komt de juiste order bij de juiste (interne) partner terecht en wordt de hele orderflow georkestreerd vanuit de Medipoint.nl webshop.”

Passende stap in de Medipoint omni-channel strategie
Koploper zijn in omni-channel commerce binnen de zorghulpmiddelenbranche, dat is de ambitie die Medipoint nastreeft. “Dit vraagt om continue verbetering van de klantervaring (zowel off- als online). Met het aangaan van een partnership met Nic. Oud zetten we een belangrijke stap naar excellente logistieke dienstverlening die bij een webshop hoort.” aldus Arjan Kant, manager inkoop.

Medipoint is voorloper in omni-channel commerce in de zorghulpmiddelenbranche, met eigen winkels, uitleenpunten en webshopzuilen bij partners, en natuurlijk de groeiende webshop. Nic. Oud heeft zich in de eerste fase bewezen als een betrouwbare en flexibele partner. Vanaf vandaag is de levertijd van veel van de producten binnen de Medipoint webshop 1 (werk)dag geworden, dit dankzij de samenwerking met Nic. Oud.