basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Tweede landelijke Dubbel Genieten Dag:

Uniek evenement in Nederland
Minder-validen, vrijwilligers en scholieren sporten samen

Op woensdag 14 mei a.s. vindt in Health Center Hoenderdaal in Driebergen de tweede landelijke Dubbel Genieten Dag plaats. Minder-validen, scholieren en vrijwilligers gaan met elkaar de sportieve uitdaging aan tijdens dit voor Nederland unieke evenement. Kampioenen uit verschillende takken van sport zijn dan ook graag bereid de dag op te luisteren met bijzondere demonstraties.

De landelijke Dubbel Genieten Dag – georganiseerd door Coöperatie VGZ, Movisie en Medipoint – is een spin off van het in 2005 ontwikkelde concept ‘Dubbel Genieten’ en bedoeld om mensen met een lichamelijk/psychische beperking (minder-validen) en vrijwilligers samen iets te laten ondernemen. Om meer bekendheid voor Dubbel Genieten te genereren, is in 2012 voor de eerste keer de landelijke Dubbel Genieten Dag georganiseerd. Zo’n 500 deelnemers deden mee aan clinics van verschillende sportbonden. Paralympische sporters zetten hun beste beentje voor tijdens een aantal demonstratiewedstrijden.

Paralympisch kampioen
De reacties waren zo positief dat een tweede editie niet kon uitblijven. Op woensdag 14 mei a.s. is het zover en vindt in Health Center Hoenderdaal in Driebergen de tweede landelijke Dubbel Genieten Dag plaats. Opnieuw gaan minder-validen, scholieren en vrijwilligers in trio’s met elkaar de sportieve uitdaging aan tijdens dit voor Nederland unieke maatschappelijke evenement. En opnieuw is Paralympisch kampioen, wereldkampioen en winnaar van tientallen toernooien in binnen- en buitenland Robin Ammerlaan aanwezig. ‘Toen de organisatie me uitnodigde, heb ik meteen ja gezegd’, vertelt de rolstoeltennisser. ‘Valide en minder-valide mensen komen met elkaar in contact, sporten samen. Dat is uniek. Het met elkaar uitzoeken en ontdekken wat nog wél kan, werkt enorm stimulerend en verbindend. En heel leuk: de jeugd doet ook fanatiek mee.’

Vier rondes, verschillende sporten
Tussen 11.00 uur en 14.30 uur maken deelnemers tijdens vier rondes kennis met verschillende sporten. De leiding is in handen van professionele coaches van diverse sportbonden, leerlingen van ROC Amersfoort zorgen voor begeleiding. Op het programma staan onder meer zitvolleybal, rolstoelhockey, rolstoelbasketbal, voetbal en golf. Vooral naar dit laatste onderdeel wordt reikhalzend uitgekeken, verwacht professioneel golfer Helmuth van Heel, bezitter van de enige particuliere paragolfer in Nederland. ‘Met de paragolfer breng ik mensen met een dwarslaesie of halfzijdige verlamming in rechtopstaande positie, zodat ze vervolgens een balletje kunnen slaan. Sommigen moeten hun angst voor het staan overwinnen. Is dat gelukt, dan stralen ze helemaal. Ik hoop dat ik de 14e een aantal mensen de dag van hun leven kan bezorgen!’

Een wereldkampioen en twee Nederlands Kampioenen
Behalve Robin Ammerlaan is ook wereldkampioen rolstoel line-dance choreografie en winnares van het Open Franse Kampioenschap Melissa Maas van de partij. Zij verzorgt samen met haar docente Anita Lazaroms een demonstratie van wereldklasse. Ook de afsluiting van de dag belooft het nodige spektakel als Nederlands Kampioenen Ballroom en Latin Robert van Vulpen en Kim Bezemer hun rolstoel latin-dansshow verzorgen.
De landelijke Dubbel Genieten Dag staat in het teken van meedoen en ontmoeting, maar een officiële prijsuitreiking zal uiteraard niet ontbreken. René Martens, directeur van Medipoint en divisievoorzitter Frank Elion van Coöperatie VGZ hebben zich aangemeld om deze leuke klus te klaren.

Programma in het kort
10:30-11:00 ontvangst met koffie, thee, fris
11:00 plenaire start
11:30-12:00 1e ronde
12:15-12:45 2e ronde/ lunch
13:00-13:30 3e ronde/ lunch
13:45-14:15 4e ronde
14:30-14:45 plenaire afsluiting en prijsuitreiking
15:15-16:30 borrel

Vragen?
Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met Bora Avrić, projectleider namens Movisie.
T 030 789 21 41 (direct) M 06 215 077 02 E b.avric@movisie.nl

Meer informatie?
Meer informatie over Dubbel Genieten en de landelijke Dubbel Genieten Dag is te vinden op onze website: www.dubbelgenieten.nl en onze Facebook-pagina www.facebook.com/DubbelGenietenDag.