medipoint thuisservice

Rolstoelen
Wanneer het niet meer lukt om lange afstanden te lopen, is een rolstoel een uitkomst. Er zijn verschillende soorten rolstoelen en samen met de adviseur van de Medipoint Thuisservice kunt u kijken welke rolstoel het beste bij uw behoefte aansluit. De belangrijkste afweging die u moet maken is of u de rolstoel zelf met de hand kunt voortbewegen of dat de rolstoel alleen geduwd hoeft te worden.

Wanneer het lopen moeilijker gaat en u er toch graag op uit wil, is een opvouwbare rolstoel een goede keuze. Deze kunt u gemakkelijk in de auto meenemen. Daarnaast is een licht model aan te raden, zodat de rolstoel eenvoudig in de auto geplaatst kan worden.

Bij een duwrolstoel zijn in hoogte verstelbare duwhandvaten praktisch voor de persoon die de rolstoel moet duwen. Moet u transfers maken vanuit de rolstoel naar bijvoorbeeld het bed of de wc? Dan is het handig als de rolstoel wegklapbare en afneembare arm- en beensteunen heeft.

Huren of lenen
Bij Medipoint is het ook mogelijk om de rolstoel eerst te lenen of te huren. Om de rolstoel kosteloos te kunnen lenen heeft u voor sommige zorgverzekeraars een verwijzing van uw behandelend arts nodig. Voldoet u aan de voorwaarden van uw zorgverzekeraar, dan kunt u de rolstoel voor 26 weken lang kosteloos lenen. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering en valt buiten het Eigen Risico.

Komt u niet in aanmerking voor het lenen van een rolstoel, bijvoorbeeld doordat de 26 weken kosteloos lenen verstreken zijn en u niet in aanmerking komt voor een rolstoel vanuit de gemeente, dan kunt u de rolstoel ook huren bij Medipoint›› 

CTA Rolstoelen