basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Advies aan huis: tilliften

Een tillift wordt gebruikt voor het tillen van personen zonder sta-functie of voor personen met beperkte sta-functie. Met een verrijdbare tillift kan iemand bijvoorbeeld van het bed naar het toilet worden vervoerd, of van het bed naar een rolstoel. Daarnaast kan dit hulpmiddel de fysieke belasting van de (mantel)verzorger verminderen. Er bestaan zowel actieve als passieve tilliften.

  • Advies bij u thuis
  • Uitleg door een expert
  • Tillift demonstratie

Welke tillift is geschikt?

Er bestaan verschillende soorten tilliften. Zo bestaat er een verschil tussen een actieve of passieve tillift. Daarnaast bestaan er ook verschillende soorten tilbanden. Welke soort tillift of tilband geschikt is, is afhankelijk van de situatie. Onze adviseurs kijken graag samen met u naar de beste oplossing voor uw situatie. Bekijk het assortiment in de Medipoint webshop.

Advies aan huis over fietsen | Medipoint Thuisservice

Onze soorten tilliften

actieve tillift

 

Actieve tillift

Een actieve tillift wordt gebruikt voor personen met een beperkte sta-functie. Dit houdt in dat iemand nog een beetje zelfstandig kan zitten en in ieder geval op één been kan staan. Met de actieve tillift tilt u iemand vanuit een zittende positie naar een zittende positie. Bijvoorbeeld van zitpositie op bed naar zitpositie in een rolstoel. Dankzij de wielen kunt u de tillift makkelijk verrijden. Aan de handvaten kan de persoon zich vasthouden tijdens de transfer. Bekijk actieve tillift.

passieve tillift

Passieve tillift

Een passieve tillift wordt gebruikt voor transfer van een persoon vanuit een liggende naar zittende houding, of andersom. Bijvoorbeeld van een liggende positie in het bed, naar een zittende positie op het toilet. De passieve tillift wordt toegepast voor personen die niet meer zelfstandig kunnen staan of zitten. Dankzij de wielen kunt u de tillift makkelijk verrijden. Daarnaast kan deze tillift de (mantel)verzorger ontlasten, doordat verzorging zoals het omkleden of wassen van een persoon vanuit de tillift gemakkelijker is. Bekijk passieve tillift.

Afspraak maken met een van onze adviseurs

Het advies is vrijblijvend, u bent dus niets verplicht.

Maak een adviesafspraak

U kunt ook bellen met 088 – 10 20 100 (kies optie 3)