basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Medipoint ondersteunt de Esther Vergeer Foundation

Esther Vergeer van de Esther Vergeer Foundation met Rene Martens (CCO Medux)

De Esther Vergeer Foundation en Medux (moederorganisatie van Medipoint) zijn onlangs een samenwerkingsverband aangegaan voor een periode van twee jaar. Medux is met haar diverse labels leverancier van producten en diensten aan zorginstellingen en eindgebruikers. Door de Esther Vergeer Foundation te steunen, wil Medux bijdragen aan de doelstelling van de Foundation om kinderen met een lichamelijke beperking te laten kennismaken met de kracht van sport.

Medux ondersteunt de Esther Vergeer Foundation, omdat het bedrijf het belangrijk vindt dat ook kinderen met een lichamelijke beperking ‘gewoon’ kunnen sporten in verenigingsverband. Hun label Atlas Kidtech is gespecialiseerd in hulpmiddelen voor kinderen met een bewegingsbeperking.

René Martens, directeur Medux: “Wij weten als geen ander dat sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking niet altijd vanzelfsprekend is. Met onze hulpmiddelen en diensten zorgen we ervoor dat kinderen toch mee kunnen doen, plezier hebben en worden uitgedaagd. De missie van de Esther Vergeer Foundation is om deze doelgroep structureel te laten sporten bij een sportvereniging en zo hun zelfvertrouwen te vergroten. Wij vonden het daarmee een mooie mogelijkheid om hen hierbij te helpen en dit samen mogelijk te maken.”

Durf te dromen
De komende twee jaar ondersteunt Medux enerzijds het project “Durf te Dromen” van de Esther Vergeer Foundation; een bijzondere foto-expositie in het kader van het 15-jarig bestaan van de foundation, waarbij de dromen van vijftien kinderen met een lichamelijke beperking in beeld zijn gebracht door gerenommeerde fotografen en een aantal bekende Nederlanders. Deze expositie zal dit najaar onder meer te zien zijn in vijftien verschillende ziekenhuizen en zorgorganisaties. De foto-expositie heeft als doel om nog veel meer kinderen met een lichamelijke beperking te inspireren om ook te gaan sporten. Anderzijds ondersteunt Medux de Esther Vergeer Foundation door het leveren van hulpmiddelen, die bijvoorbeeld nodig zijn bij de tenniskampen van de Foundation.

Over de Esther Vergeer Foundation
De Esther Vergeer Foundation werd in 2004 opgericht door voormalig rolstoeltennister en Paralympisch kampioene Esther Vergeer. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. De organisatie is gevestigd op sportcentrum Papendal nabij Arnhem.

Esther Vergeer, founder en bestuurder: “Fantastisch dat Medux ons “Durf te Dromen” project de komende 2 jaar gaat ondersteunen. Medux levert met haar organisaties een belangrijke bijdrage aan zelfstandigheid en ‘meer mogelijk maken’ en dat is nou precies waar ook de Esther Vergeer Foundation voor staat.”

Over Medux
Medux levert met haar labels Harting-Bank, MHG, Medipoint en Atlas Kidtech, met circa 2.400 medewerkers kwalitatief hoogwaardige zorgondersteunende producten en diensten aan zorgverzekeraars, (lokale) overheden, zorginstellingen, zorgprofessionals en eindgebruikers. De focus ligt daarbij op de toelevering van zorg- en revalidatiehulpmiddelen die het welzijn en de participatiemogelijkheden van de Nederlandse zorgconsument vergroten.

Partners
De Esther Vergeer Foundation wordt naast Medux gesteund door een aantal vaste partners: de Vriendenloterij, Adidas, ABN AMRO, Johan Cruyff Foundation, Dirk Kuyt Foundation, Fonds Gehandicaptensport, KNLTB en Qualcomm.