basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Medipoint blog – handige tips en informatie

Wat is het verschil tussen een 1, 2 of 3 motorige sta-opstoel? En hoe kunt u uw badkamer veiliger maken? Op onze blog vindt u handige tips en informatie over langer zelfstandig thuiswonen, een gezonde leefstijl en over (het gebruik van) onze producten.

Senioren telefoon: welke past het beste bij u?

Wist u dat er speciale telefoons voor senioren bestaan? Deze zijn extra eenvoudig in gebruik. Kies de beste senioren telefoon in onze telefoon vergelijker.

Lees verder

Veilig gebruik van een rollator: lees de 5 tips

Een rollator is een ideaal hulpmiddel om met extra ondersteuning uw favoriete uitstapjes te blijven ondernemen. Om dit veilig te doen, is het belangrijk dat u de rollator op de juiste manier gebruikt. Lees onze 5 tips.

Lees verder 

Checklist: goed voorbereid op pad

Ook wanneer u wat slechter ter been bent, is het fijn om er zelf op uit te gaan. Lees de checklist om dit zo veilig mogelijk te doen.

Lees verder

Beweegrichtlijnen voor 65+

Volgens de beweegrichtlijnen is het voor 65-plussers belangrijk om 150 minuten per week matig intensief te bewegen, verspreid over verschillende dagen. Maar hoe maak je dit allemaal concreet? Wij leggen het u graag uit.

Lees verder

6 redenen waarom uw goede voornemens falen

Veel mensen beginnen het jaar met een lijst aan goede voornemens. Maar halverwege januari zijn de meeste goede voornemens toch al geflopt. Lees hier 6 redenen waarom uw goede voornemens nu al falen.

Lees verder

Goede voornemens: realistische doelen stellen

Van plan om het nieuwe jaar te starten met goede voornemens? Dan is nú het moment om doelen te stellen! Om u een handje te helpen, hebben we voor u de 5 populairste voornemens op een rij gezet en omgezet naar realistische doelen.

Lees verder

Tips om in beweging te blijven rondom de feestdagen

Dat bewegen gezond is, weten we natuurlijk allemaal. Tijdens de feestdagen lijkt het vaak lastiger om aan de nodige beweging te komen. Toch zijn er kleine activiteiten die u kunt ondernemen om net dat beetje extra beweging te krijgen. Hierbij een aantal tips om toch zoveel mogelijk van die stoel af te komen.

Lees verder

Kerstrecept: nagerecht

Veel mensen hebben te maken met specifieke dieetwensen. Speciaal voor de kerstdagen heeft Medipoint een aantal lekkere recepten uitgezocht. Dit keer delen we een veganistisch nagerecht voor mensen met een lactose-allergie.

Lees verder

Kerstrecept: hoofdgerecht

Veel mensen hebben te maken met specifieke dieetwensen. Speciaal voor de kerstdagen heeft Medipoint een aantal lekkere recepten uitgezocht. Dit keer delen we een hoofdgerecht, speciaal voor mensen met een glutenallergie: hertenbiefstuk met rode-portchocoladesaus en hete bliksem aardappeltaart.

Lees verder

Kerstrecept: voorgerecht

Lastig om een kerstmenu samen te stellen voor mensen met een hoge bloeddruk? Wij hebben voor u een lekker voor- hoofd- en nagerecht geselecteerd. We beginnen met een voorgerecht van de Hartstichting; Een pittige vissoep met tomaat.

Lees verder

Wat kan ergotherapie voor u betekenen?

Op 27 oktober is het Wereld Ergotherapie Dag. Een dag waarop het vak ‘Ergotherapie’ centraal staat en er allerlei activiteiten georganiseerd worden om ergotherapie te promoten. In dit artikel leest u wat een ergotherapeut doet, wanneer u een ergotherapeut kunt inschakelen en hoe het zit met de vergoeding van ergotherapie. Wellicht kan ergotherapie ook iets voor u betekenen.

Lees verder

Het positieve effect van lichttherapie

Heeft u last van vermoeidheid, slecht slapen en moeite om wakker te worden? Voelt u zich somber of heeft u (lichte) depressieve gevoelens nu de dagen korter worden? Misschien heeft u last van de zogenaamde winterblues. In de donkere maanden van het jaar kan een gebrek aan daglicht zorgen voor deze klachten. Lichttherapie kan dan een oplossing bieden.

Lees verder

Valpreventie: wat kunt u zelf doen?

Veel ouderen ervaren een toenemende angst om te vallen. Tegenwoordig worden er daarom diverse cursussen valpreventie aangeboden. Daarnaast zijn er ook dingen die u zelf kunt doen om het risico op vallen te verkleinen. Lees onze 9 tips.

Lees verder

6 tips tijdens een hittegolf

Lekker in de zon liggen, barbecueën of ijsjes eten, dat is waar de meeste mensen aan denken wanneer de temperatuur oploopt en de zon schijnt. Echter is langdurige hitte niet voor iedereen even prettig. Voor ouderen kan het de dagelijkse bezigheden bijvoorbeeld flink belemmeren. Lees onze tips om de warme dagen comfortabel door te komen.

Lees verder

5 tips voor snel herstel van de griep

Wanneer u griep heeft of verkouden bent, wilt u hier natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van afkomen. Helaas bestaat er geen wondermiddel waarmee u plotseling beter wordt, maar er zijn wel een aantal trucjes om het herstel te ondersteunen. Lees onze 5 tips om snel van de griep af te komen!

Lees verder

Welk hoofdkussen past bij mijn slaaphouding?

Voor een goede nachtrust is het niet alleen van belang dat u op een goed matras slaapt, ook uw hoofdkussen speelt hierin een belangrijke rol. Een verkeerd hoofdkussen kan zorgen voor pijnlijke klachten in de nek, schouders en rug bij het wakker worden. Welk hoofdkussen het beste bij u past is onder andere afhankelijk van uw slaaphouding: bent u een rugslaper, zijslaper of buikslaper?

Lees verder

6 tips voor een veilige badkamer

We brengen er niet veel tijd in door, maar komen er wel dagelijks: de badkamer. Naar de badkamer gaan is voor velen vanzelfsprekend, maar voor sommigen kan deze ruimte vele uitdagingen geven. Gladheid of moeite met overeind komen kan zorgen voor nare ongelukken. Lees onze 6 tips om uw badkamer veiliger te maken!

Lees verder

Tips voor een veilige badkamer tegen uitglijden en struikelen

Tuinieren bij lichamelijke klachten

Beleeft u ook zoveel plezier aan tuinieren? Heerlijk bezig zijn in de buitenlucht en daarna genieten wanneer alles in bloei staat. Tuinieren staat bekend als een goede manier om te ontspannen en tegelijkertijd lekker in beweging te zijn. Ook wanneer u rugklachten of minder kracht in handen en polsen heeft, zijn er manieren om comfortabel te tuinieren. In deze blog leest u onze tips.

Lees verder

Verschil 1, 2 of 3 motorige sta-opstoel

Een sta-opstoel is een elektrische stoel die u zo kunt verstellen dat deze u kan ondersteunen bij het zitten en opstaan. Maar wist u dat een sta-opstoel een verschillend aantal motoren kan hebben? Het verschilt van 1 tot 3 motoren. Het aantal motoren is van invloed op de mogelijkheden van de stoel. Lees verder wat de verschillen zijn en kom erachter welke soort stoel het beste bij u past!

Lees verder

Eropuit met de kou? Lees eerst deze tips!

Het is een prachtig gezicht: de wereld die wit kleurt wanneer het sneeuwt. Maar zodra u naar buiten moet wordt dit een uitdaging. Gladde wegen en verminderde grip vergroten de kans op gevaarlijke glij-partijen en droog blijft u evenmin. Lees onze tips om het winterse weer veilig en droog te trotseren, ook wanneer u gebruikmaakt van krukken, een rollator of een scootmobiel.

Lees verder

Scootmobiel kopen: lees 5 tips voor aankoop

Bent u toe aan een (nieuwe) scootmobiel? Dan heeft u keuze uit een enorm aanbod. Scootmobielen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, met eigenschappen waar u wellicht nog nooit over heeft nagedacht. Lees de vijf waar u op kunt letten.

Lees verder

Zit u wel goed?

Goed zitten is belangrijk voor uw gezondheid, vooral wanneer u veel tijd zittend doorbrengt. Zitten is namelijk belastend voor het menselijk lichaam en langdurig verkeerd zitten kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken of verergeren. “De beste zithouding is de volgende…” is dan ook een gevleugelde uitspraak. Maar van houding veranderen is niet altijd gemakkelijk, zeker niet wanneer u te maken heeft met verminderde spierkracht. En al helemaal niet wanneer u in een te diepe of te lage stoel of bank zit, waaruit u niet goed kunt opstaan.

Lees verder

Trek uw kousen met gemak aan en uit

Het aan- en uittrekken van uw kousen kan soms een hele opgave zijn. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die dit vereenvoudigen. In onze instructiefilmpjes laten wij u graag zien welke hulpmiddelen er zijn en hoe deze op de juiste manier worden gebruikt. Zo wordt het aan- en uittrekken van uw kousen een stuk eenvoudiger.

Lees verder