basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down no-image

Medipoint blog – handige tips en informatie

Wat is het verschil tussen een 1, 2 of 3 motorige sta-opstoel? En hoe kunt u uw badkamer veiliger maken? Op onze blog vindt u handige tips en informatie over langer zelfstandig thuiswonen, een gezonde leefstijl en over (het gebruik van) onze producten.

Welk hoofdkussen past bij mijn slaaphouding?

Voor een goede nachtrust is het niet alleen van belang dat u op een goed matras slaapt, ook uw hoofdkussen speelt hierin een belangrijke rol. Een verkeerd hoofdkussen kan zorgen voor pijnlijke klachten in de nek, schouders en rug bij het wakker worden. Welk hoofdkussen het beste bij u past is onder andere afhankelijk van uw slaaphouding: bent u een rugslaper, zijslaper of buikslaper?

Lees verder

6 tips voor een veilige badkamer

We brengen er niet veel tijd in door, maar komen er wel dagelijks: de badkamer. Naar de badkamer gaan is voor velen vanzelfsprekend, maar voor sommigen kan deze ruimte vele uitdagingen geven. Gladheid of moeite met overeind komen kan zorgen voor nare ongelukken. Lees onze 6 tips om uw badkamer veiliger te maken!

Lees verder

Tips voor een veilige badkamer tegen uitglijden en struikelen

Tuinieren bij lichamelijke klachten

Beleeft u ook zoveel plezier aan tuinieren? Heerlijk bezig zijn in de buitenlucht en daarna genieten wanneer alles in bloei staat. Tuinieren staat bekend als een goede manier om te ontspannen en tegelijkertijd lekker in beweging te zijn. Ook wanneer u rugklachten of minder kracht in handen en polsen heeft, zijn er manieren om comfortabel te tuinieren. In deze blog leest u onze tips.

Lees verder

Verschil 1, 2 of 3 motorige sta-opstoel

Een sta-opstoel is een elektrische stoel die u zo kunt verstellen dat deze u kan ondersteunen bij het zitten en opstaan. Maar wist u dat een sta-opstoel een verschillend aantal motoren kan hebben? Het verschilt van 1 tot 3 motoren. Het aantal motoren is van invloed op de mogelijkheden van de stoel. Lees verder wat de verschillen zijn en kom erachter welke soort stoel het beste bij u past!

Lees verder

Eropuit met de kou? Lees eerst deze tips!

Naar buiten gaan met dit koude weer vereist een hoop meer voorbereidingen dan in de zomer. Naast dat we ons warm moeten kleden, moeten we rekening houden met weersomstandigheden zoals wind, regen, sneeuw en natuurlijk gladheid. Met de tips van Medipoint gaat u goed voorbereid op pad en hoeft u zich niet tegen te laten houden door de weersomstandigheden.

Lees verder

6 tips om uw goede voornemens vol te houden

“Heeft u nog goede voornemens?” U heeft de vraag vast voorbij horen komen rond de start van het nieuwe jaar. Niet gek ook, veel mensen starten hun jaar ermee. Maar de voornemens volhouden? Dat blijkt vaak lastiger dan gedacht. Hieronder leest u 6 simpele trucs om uw voornemens gemakkelijker vol te houden.

Lees verder

Waar moet u op letten bij aanschaf van een scootmobiel?

Bent u toe aan een (nieuwe) scootmobiel? Dan staat u een enorm aanbod te wachten. Scootmobielen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, met eigenschappen waar u wellicht nog nooit over had nagedacht. Dat maakt de keuze des te lastiger, want welke eigenschappen zijn nu belangrijk en welke niet? We vroegen het onze winkelmedewerkster Ellen (Medipoint Utrecht), die veel ervaring heeft met de advisering rondom de aankoop van een scootmobiel. Volgens haar zijn er zeker vijf punten waar u goed over na moet denken voordat u een scootmobiel gaat kopen:

Lees verder

Zit u wel goed?

Goed zitten is belangrijk voor uw gezondheid, vooral wanneer u veel tijd zittend doorbrengt. Zitten is namelijk belastend voor het menselijk lichaam en langdurig verkeerd zitten kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken of verergeren. “De beste zithouding is de volgende…” is dan ook een gevleugelde uitspraak. Maar van houding veranderen is niet altijd gemakkelijk, zeker niet wanneer u te maken heeft met verminderde spierkracht. En al helemaal niet wanneer u in een te diepe of te lage stoel of bank zit, waaruit u niet goed kunt opstaan.

Lees verder

Trek uw kousen met gemak aan en uit

Het aan- en uittrekken van uw kousen kan soms een hele opgave zijn. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die dit vereenvoudigen. In onze instructiefilmpjes laten wij u graag zien welke hulpmiddelen er zijn en hoe deze op de juiste manier worden gebruikt. Zo wordt het aan- en uittrekken van uw kousen een stuk eenvoudiger.

Lees verder