basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Tuinieren bij lichamelijke klachten

Heeft u een heerlijke tuin die u graag goed wilt bijhouden, maar is uren op uw knieën in de grond wroeten niet voor u weggelegd? Dan hebben wij wat tips! Met een aantal slimme trucs en de juiste planten en tuininrichting kunt u de tuin ook met lichamelijke klachten goed bijhouden.

Aangepast tuinieren Medipoint

Tip 1: Maak de juiste keuze in planten

Met planten die weinig onderhoud vergen, kunt u zonder teveel moeite toch genieten van een bloeiende tuin. Kies bijvoorbeeld voor planten die wintervast zijn en alleen in het voorjaar gesnoeid hoeven te worden, of planten die een groot oppervlak van de tuin bedekken. Zoek van tevoren uit welke planten minimaal onderhoud nodig hebben of vraag advies aan de medewerkers in uw plaatselijke tuincentrum.

Tip 2: Gebruik verhoogde plantenbakken

Het meest intensieve aan tuinieren is misschien wel het constante neerknielen en weer opstaan. Met verhoogde plantenbakken kunt u dit probleem gedeeltelijk oplossen. U hoeft dan minder te bukken of u kunt bijvoorbeeld in uw (rol)stoel naast de bak plaatsnemen en in een zittende houding werken. U kunt deze bakken kopen maar ook zelf maken, door kratten op elkaar te plaatsen of plantenbakken op een tafel te zetten.

Tip 3: Gebruik aangepast tuingereedschap

Er bestaat aangepast tuingereedschap dat is ontworpen om het tuinieren minder belastend te maken voor uw lichaam. Denk hierbij aan een hark, schep of schoffel op een extra lange stok, waardoor u niet steeds hoeft te bukken. Of gereedschap met een ergonomisch handvat, waardoor u minder druk hoeft te zetten om een bepaalde handeling te verrichten. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u minder kracht heeft in uw handen of polsen.

Aangepaste tuinkrukjes

Moet u voor een gedetailleerd klusje toch dicht bij de grond werken? Met een tuinkruk op wieltjes kunt u overal op de grond zitten en hoeft u niet steeds op te staan. Door de wieltjes kunt u zich makkelijk verplaatsen. Moet u vaak op uw knieën zitten? Ons tuinkrukje kunt u gebruiken om op te zitten, maar u kunt deze ook omdraaien en met uw knieën op het zachte gedeelte plaatsnemen.

Tip 4: Wissel regelmatig van houding

Lang in dezelfde houding werken kan zorgen voor stijfheid of duizeligheid bij het opstaan. Wissel uw houding daarom regelmatig af, bijvoorbeeld door staand en zittend werken af te wisselen. Neem daarnaast regelmatig pauze om even bij te komen.

Bekijk ons aangepaste tuingereedschap

Ergonomische tuinhark

Ergonomische tuinhark

€54,99 Meer informatie
Ergonomische tuinschep

Ergonomische tuinschep

€54,99 Meer informatie
Ergonomische tuinschoffel

Ergonomische tuinschoffel

€59,99 Meer informatie
Tuinkruk op wieltjes

Tuinkruk op wieltjes

€119,00 Meer informatie
Tuinzitje

Tuinzitje

€94,99 Meer informatie