
Hulpmiddelenkiezer
Met de hulpmiddelenkiezer willen we je helpen om de juiste hulpmiddelen te kiezen voor jouw zorgsituatie. Lees hier welke zorghulpmiddelen jou kunnen ondersteunen.
Fietsen op een driewieler voelt net even anders dan op een tweewieler. Waarschijnlijk merk je het meteen bij de eerste bocht: hier gebeurt iets onverwachts. Je lichaam gaat van nature mee hangen in de bocht. Maar bij een driewielfiets hoeft dat niet, die blijft rechtop staan in de bocht en jij dus ook.
In balans blijven, dat doet een driewielfiets als vanzelf. Met een stabiele basis van drie wielen sta je stevig aan de grond. Toch kan het best wennen zijn als je voor het eerst op een driewieler stapt. Want waar je op een tweewieler je lichaam actief gebruikt om in balans te blijven, zoals bij het nemen van bochten, is dat op een driewielfiets niet nodig. Heb je het nieuwe gevoel eenmaal onder de knie, dan zul je merken dat het fietsen op een driewieler minder energie kost.
Een belangrijk verschil tussen de modellen driewielers is de zithoogte. Bij een traditionele driewieler zit je met het zadel hoog op de fiets en trap je recht naar beneden. Maar er zijn ook modellen met een lagere instap, waarbij je lager en meer tussen de wielen in zit. De trapbeweging maak je dan vooruit. Zo kun je makkelijk en sneller met beide voeten aan de grond komen en is de belasting op de rug en schouders lager. Voor nog meer comfort tijdens het fietsen zijn er ook driewielfietsen die een zitting hebben in plaats van een fietszadel. En natuurlijk is elektrische trapondersteuning mogelijk.
Welke driewielfiets het beste bij je past? Daar adviseren we je graag over bij Medipoint. Tijdens een Mobiliteitsdag staan er verschillende modellen in de winkel die je kunt testen. Onze experts vertellen je graag meer over de modellen en wat het beste bij je past.
Met de hulpmiddelenkiezer willen we je helpen om de juiste hulpmiddelen te kiezen voor jouw zorgsituatie. Lees hier welke zorghulpmiddelen jou kunnen ondersteunen.
De kosten voor hulpmiddelen worden in veel gevallen vergoed. Soms door je gemeente, soms door je zorgverzekeraar en soms door het UWV.
Ben je op zoek naar manieren om je mobiliteit te verbeteren? Ontdek het op de mobiliteitsdagen.