basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Elleboogkrukken

Gebruiksaanwijzing elleboogkrukken

Doel
Loophulpmiddelen geven de gebruiker steun tijdens het lopen. Deze steun kan om verschillende redenen nodig zijn, bijvoorbeeld bij breuken, evenwichtsproblemen of pijn bij het lopen.

Instellen
Voordat u de elleboogkrukken gaat gebruiken dienen deze eerst op de goede hoogte te worden ingesteld:

  • Druk de uitstekende palletjes aan weerszijde van de stok tegelijkertijd in. Nu kunt u de kruk in en uit elkaar schuiven.
  • Ga rechtop staan en laat uw handpalm op het handvat rusten. Vervolgens laat u de palletjes in de gaatjes vallen.
  • Het manchetgedeelte moet zo worden afgesteld dat de bovenkant van de manchet net onder de elleboog zit.
  • Als u met twee krukken loopt, let er dan op dat deze op gelijke hoogte zijn ingesteld.

Gebruik
Lopen
Loop altijd rechtop met de krukken vlak naast uw lichaam. Indien u niet op uw zwakke been mag steunen, dan kunt u het beste beide krukken naar voren plaatsen met het zwakke been en vervolgens het gezonde been aansluiten. Mag u het zwakke been wel gebruiken dan kunt u de krukken het beste zien als twee extra benen. Dat wil zeggen dat u gewoon kunt lopen, en dan plaatst u tegelijkertijd met het linkerbeen de rechterkruk naar voren en met het rechterbeen de linkerkruk. Hebt u slechts één kruk nodig, dan moet deze zich altijd bevinden aan de gezonde kant van het lichaam. Zet het zwakke been tegelijk met de kruk naar voren en daarna het gezonde been.
Traplopen
Als er geen trapleuning is dan kunt u het beste gaan zitten en met uw gezonde been uzelf naar boven duwen of, als u naar beneden gaat, uzelf met uw gezonde been tegenhouden. Als er wel een trapleuning is, kunt u deze als steun aan de gezonde kant gebruiken en de kruk aan de andere kant.
Trap op: Ga voor de trap staan, steun op de trapleuning en plaats de kruk op de eerste trede, zet dan het gezonde been op de eerste trede en zet het zwakke been ernaast.
Trap af: Steun op de trapleuning en zet de kruk op de eerste trede, plaats daarna het zwakke been op de eerste trede en zet het gezonde been ernaast.

Onderhoud
Als de elleboogkrukken vuil zijn, kunt u deze afnemen met een sopje en een zachte doek.

Belangrijk

  • Bij gebruik van deze loophulpmiddelen op een gladde of natte ondergrond of met versleten doppen kunnen de loophulpmiddelen wegglijden en daardoor kunt u vallen.
  • Gebruik de loophulpmiddelen alleen als ondersteuning tijdens het lopen of staan. Gebruik ze niet als hefboom: dit is schadelijk voor het product.

Maximaal gebruikersgewicht
Het maximaal gebruikersgewicht voor deze loophulpmiddelen is 160 kg.

Wat te doen bij storingen
Als het hulpmiddel defect is, kunt u contact opnemen met het telefoonnummer van de uitleenservice vermeld op het uitleenformulier.