basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

6 tips voor een veilige badkamer

We brengen er niet veel tijd in door, maar komen er wel dagelijks: de badkamer. Naar de badkamer gaan is voor velen vanzelfsprekend, maar voor sommigen kan deze ruimte vele uitdagingen geven. Gladheid of moeite met overeind komen kan zorgen voor nare ongelukken. Lees onze 6 tips om uw badkamer veiliger te maken!

1. Voorkom struikelgevaar

De badkamerdrempel, rondslingerende badkamerspullen, een losliggende badmat, het zijn allemaal obstakels waar u over kunt struikelen. Zorg dus dat er zo min mogelijk spullen op de grond liggen. Gebruikt u een rollator of rolstoel? Maak uw badkamer dan beter toegankelijk met een drempelhulp. Hiermee rijdt u veilig de drempel over.

2. Zoek houvast

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het uit bad stappen of overeind komen na een toiletbezoek? Een wandbeugel of toiletbeugel kan extra steun bieden bij het opstaan of gaan zitten. Zo heeft u altijd houvast wanneer dat nodig is.

3. Zittend douchen

Wanneer u moeite heeft om langere tijd te staan, duizelig bent of bang bent om te vallen, kunt u het beste in uw douche of bad gaan zitten op een speciaal zitje. Er bestaan verschillende douche- en badzitjes die u los neer kunt zetten of aan de muur kunt bevestigen. Zo kunt u rustig zittend douchen en badderen, zonder angst om te vallen of uitgeput te raken.

Douchestoel opklapbaar

4. Zorg voor genoeg ruimte

Au! Alweer met uw kleine teen tegen het badkamerkastje… Zorg ervoor dat uw badkamer niet te vol is ingericht of volgebouwd, zodat u genoeg bewegingsvrijheid heeft.

5. Beperk gladheid

De badkamer kan gevaarlijk glad worden, met name door de condens die ontstaat nadat u uw bad of douche heeft gebruikt. Met een antislip vloer (of een coating over uw huidige vloer), heeft u minder last van dit probleem. Ook met een badkamer mat kunt u de kans op uitglijden verminderen. Kies dan wel voor een antislip mat die niet makkelijk verschuift (bijvoorbeeld met een rubberen onderkant), om de kans op vallen te verminderen. Als de vloer veel voegen heeft of niet egaal is kan het zijn dat de mat niet goed plakt. Een antislip vloer of coating is altijd veiliger.

6. Doe rustig aan

Haastige spoed is zelden goed, zeker in de badkamer. Onverwachte of snelle bewegingen vergroten de kans op uitglijden of struikelen. Waarom u zolang in de badkamer was?! U deed gewoon voorzichtig…

Wilt u de bovenstaande tips gaan toepassen? Wij hebben een uitgebreid assortiment met hulpmiddelen voor in uw badkamer en toilet. Bekijk onze badkamerproducten.

Producten voor meer veiligheid in de badkamer

Antislip tegelspray SecuCare

Antislip tegelspray SecuCare

€32,99 Meer informatie
Wandbeugel SecuCare

Wandbeugel SecuCare

€34,99 Meer informatie
SecuCare drempelhulp (1 tot 8 cm hoogte)

SecuCare drempelhulp (1 tot 8 cm hoogte)

€34,99 Meer informatie
Douchestoel Etac Swift

Douchestoel Etac Swift

Meer informatie