basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down no-image
  • Gratis bezorgd vanaf €50,-
  • Altijd een winkel in uw buurt
  • Veilig betalen

6 tips voor een veilige badkamer

We brengen er niet veel tijd in door, maar komen er wel dagelijks: de badkamer. Naar de badkamer gaan is voor velen vanzelfsprekend, maar voor sommigen kan deze ruimte vele uitdagingen geven. Gladheid of moeite met overeind komen kan zorgen voor nare ongelukken. Lees onze 6 tips om uw badkamer veiliger te maken!

1. Voorkom struikelgevaar

De badkamerdrempel, rondslingerende badkamerspullen, het zijn allemaal obstakels waar u overheen kunt struikelen. Zorg er dus voor dat er geen losse onderdelen in de badkamer op de grond liggen. Gebruikt u een rollator of rolstoel? Maak uw badkamer dan beter begaanbaar met een drempelhulp. Hiermee rijdt u veilig de drempel over.

2. Hou u vast!

Uit bad stappen, overeind komen na een toiletbezoek, wellicht kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken. Een wandbeugel of toiletbeugel kan extra steun bieden bij het opstaan of gaan zitten. Zo heeft u altijd extra houvast wanneer dat nodig is.

3. Zittend douchen

Wanneer u moeite heeft om langere tijd te staan of bang bent om te vallen, kunt u het beste in uw douche of bad gaan zitten op een speciaal zitje. Er bestaan verschillende douche- en badzitjes, van krukjes tot comfortabele douchestoelen, die u zowel los neer kunt zetten als aan de muur kunt bevestigen. Zo kunt u rustig zittend douchen en badderen, zonder angst om te vallen of uitgeput te raken.

Douchestoel opklapbaar

4. Zorg voor ruimte

Au! U stoot uw teen alweer tegen het badkamerkastje, of uw hoofd tegen dat plankje. Zorg ervoor dat uw badkamer niet te vol is ingericht of volgebouwd, zodat u genoeg bewegingsvrijheid heeft.

5. Beperk gladheid

De badkamer kan gevaarlijk glad worden, met name door de condens die ontstaat nadat u uw bad of douche heeft gebruikt. Met een anti-slip vloer (of een coating over uw huidige vloer), heeft u minder last van dit probleem. Ook met een badkamer mat kunt u de kans op uitglijden verminderen. Kies dan wel voor een anti-slip mat die niet makkelijk verschuift (bijvoorbeeld van rubber of met rubber aan de onderkant), zodat u er niet over kunt struikelen.

6. Doe rustig aan

Haast en spoed is zelden goed, zeker in de badkamer. Onverwachte of snelle bewegingen vergroten de kans op uitglijden of struikelen. Waarom u zolang in de badkamer bezig was?! U deed gewoon voorzichtig…

Wilt u de bovenstaande tips gaan toepassen? Wij hebben een uitgebreid assortiment met hulpmiddelen voor in uw badkamer en toilet. Bekijk onze badkamerproducten.

Maak uw badkamer veilig met...