basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Hoe kan je kindje lekker doorslapen tijdens de warme nachten?

“Het is veel te warm, ik kan niet slapen”

Heerlijk die warme dagen! Lekker buiten zijn, in het zwembadje zitten, ijsjes eten. Echter hebben deze hoge temperaturen ook nadelen. Lees onze tips om je baby lekker te laten doorslapen ondanks de hitte!

Tip 1: houd de slaapkamer koel en donker

Wat mag de maximale temperatuur zijn in de babykamer? De ideale temperatuur in de slaapkamer is 18 à 19 graden. Een kamer waar de hele dag zon op heeft gestaan is vaak veel warmer. Om de slaapkamer van je kindje koel te houden, hang je verduisterende gordijnen op en houd je die overdag ook dicht. Een rolgordijn of zonnescherm weert ook de warmte.

Tip 2: kies de juiste kleding

Kleed je kind niet te dik aan en zorg voor luchtige katoenen kleding. Een hemdje of rompertje is soms al voldoende. Kinderen slapen ondanks de warmte toch graag onder een deken. Gebruik eventueel een zomerdekbed of laat ze alleen onder het dekbedovertrek slapen. Controleer regelmatig of je kleine het niet te warm of te koud heeft en pas de kleding en lakens hierop aan. Breng je kind iedere avond op dezelfde tijd naar bed. Voor kinderen is een vast slaappatroon namelijk belangrijk.

Tip 3: extra keertje in bad of douchen

Veel kinderen vinden het bij warm weer fijn om een keertje extra in bad te gaan of te douchen. Laat je kind daarom even lekker in bad gaan of douchen voor je hem naar bed brengt.

Tip 4: laat je baby niet te lang huilen

Zweten tijdens het slapen is niet erg, maar heeft je baby daarbij ook een rood hoofd of rode wangetjes? Dan heeft hij het te warm. Laat je baby niet (te lang) huilen. Huilen verhoogt de lichaamstemperatuur. Is het erg warm en huilt je baby in zijn bed? Pak hem dan op en geef hem wat te drinken of haal eens een koel washandje over zijn voorhoofdje.

Tip 5: meet de temperatuur van je kindje

Twijfel je of het toch te warm is? Meet de lichaamstemperatuur op van je baby als hij heeft geslapen. Tot 37,5 graden is normaal. Een lichaamstemperatuur van 37,6 of hoger kan betekenen dat je baby ziek is, te warm gekleed of ingestopt is, of dat hij in een te warme kamer ligt.

Ga je binnenkort een vliegreis maken met je kindje?

Lees de tips voor reizen met een baby

Handige producten voor in de babykamer

Alecto baby klamboe

Alecto baby klamboe

€11,99 Meer informatie
Babyfoon Full Eco DBX-115

Babyfoon Full Eco DBX-115

€39,99 Meer informatie
Babyfoon met camera DVM-200

Babyfoon met camera DVM-200

€169,00 Meer informatie