basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Tips om je kleine door de warme dagen te helpen

Heerlijk die warme dagen! Lekker buiten zijn, in het zwembadje zitten, ijsjes eten. Maar deze hoge temperaturen hebben natuurlijk ook nadelen. Bij hoge temperaturen zijn baby’s en kinderen kwetsbaar en hebben ze vaak wat extra verzorging nodig. Hoe houd je je kleintje koel bij warm weer en waar moet je op letten? Lees onze handige tips!

Tip 1: genoeg en goed drinken

Houd goed in de gaten of je kindje niet uitdroogt, kinderen hebben namelijk extra vocht nodig bij warm weer. Geef je kleine kraan- of mineraalwater zonder koolzuur en zorg bijvoorbeeld voor afwisseling met fruit en waterijsjes. Wanneer je borstvoeding geeft, hoeft je kind geen extra water, maar leg hem wat vaker aan. Denk er dan aan dat je zelf wel voldoende drinkt.

Tip 2: bescherming tegen de zon

Kleine kinderen verbranden snel. Bescherm je kind dus goed! Laat je kind niet in de volle zon rusten of spelen. De zonkracht is tussen 12.00 en 16.00 uur het sterkst. Probeer daarom op deze momenten de zon te vermijden. Met dit weer is het belangrijk om je kind goed in te smeren met zonnebrandcrème en in de schaduw te laten spelen. Smeer je kind in met een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger en herhaal dit regelmatig. Doe dit ook wanneer ze in de schaduw zitten. Vergeet vooral de neus, schouders, oren en nek niet. Speciale UV-pakjes zijn een must op zonnige dagen!

Tip 3: luchtige kleding

Tijdens warm weer is het voor je kind erg prettig om luchtige kleding te dragen. Trek je kind één dun laagje kleding aan. Gebruik het liefst kleertjes van katoen, dit neemt het beste vocht op. Let hierbij ook even op de kleur. Donkergekleurde kleding zal de warmte opnemen, terwijl lichtgekleurde kleding de warmte juist zal afstoten.

Tip 4: houd je huis koel

Is het erg warm buiten, dan kan de temperatuur binnen ook behoorlijk oplopen. Het is daarom goed om je huis koel te houden. Zorg voor voldoende ventilatie in huis en houd gordijnen en zonwering dicht. Sluit ramen en deuren om de hitte buiten te houden en leg je kindje op een koele plaats in huis. De begane grond is meestal koeler dan een zolder of bovenkamer.

Tip 5: zoek verkoeling op

Met mooi weer wil je toch ook graag iets buiten de deur doen. Ga lekker naar een buitenzwembad of zoek bijvoorbeeld het bos op. Water doet het meestal erg goed bij kinderen, vooral als ze er mee kunnen spelen! Zet een baby- of opblaasbadje in de schaduw en laat ze lekker spetteren. Dit zorgt gelijk voor wat verkoeling. Als je gaat wandelen, doe dan de kap van de wandelwagen omlaag, anders wordt het erg warm in de wagen. Je kunt je kind beschermen met een parasolletjes of hoedje.

Tip 6: laat de warmte uit je auto

Bij warm weer moet je extra oppassen met kinderen in de auto. Autostoeltjes kunnen heel snel heet worden, zeker als de auto direct in de zon heeft gestaan. Voordat je gaat rijden, is het handig alle deuren van de auto tegen elkaar open te zetten. Op deze manier kan alle warmte er alvast uit. Ramen kunnen worden afgeschermd met zonneschermpjes.

Tip 7: let op de lichaamstemperatuur

Op warme dagen kan een baby zweten, maar rode wangetjes zijn een teken dat je kind het te warm heeft. Meet bij twijfel de lichaamstemperatuur op van je kind. Tot 37,5 graden is normaal. Een lichaamstemperatuur van 37,6 graden of hoger betekent dat je kind het te warm heeft, te warm gekleed is of dat hij in een te warme omgeving verkeert.

Handige producten voor zomerse dagen

Bekijk korting voor kinderen
IJsjeshouder Vitility

IJsjeshouder Vitility

€1,99 Meer informatie
Medela koelelement voorgevormd voor 4 flesjes

Medela koelelement voorgevormd voor 4 flesjes

€9,99 Meer informatie
Sweakers antislip zwemsokken

Sweakers antislip zwemsokken

€19,99 Meer informatie
Medela koeltas incl. flessen

Medela koeltas incl. flessen

€39,99 Meer informatie