basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

De voordelen van Wendylett lakens

Wendylett lakens zijn speciale lakens met een middengedeelte van glad satijn. Draaien in bed wordt door de gladde stof een stuk gemakkelijker. Zowel voor zelfstandig gebruik als voor gebruik door een zorgverlener biedt de inzet van Wendylett lakens diverse voordelen.

Zelfredzaamheid bevorderen
Door het gladde materiaal van het Wendylett onderlaken/hoeslaken wordt draaien in bed veel gemakkelijker. Door de gladde stof kost het ook minder moeite om zelfstandig omhoog te verplaatsen in bed. Gebruik van een Wendylett laken bevordert daarom de zelfredzaamheid.

Fysieke belasting voorkomen
Voor cliënten die hulp nodig hebben bij het verplaatsen binnen de grenzen van het bed helpt gebruik van een Wendylett onderlaken/hoeslaken in combinatie met een Wendylett steeklaken fysieke belasting bij de zorgverlener te verminderen.

Veilig in bed blijven liggen
Doordat de lakens beschikken over een stroeve rand van speciaal geweven katoen, kan het laken in bed blijven liggen. De antislipranden voorkomen dat de cliënt uit bed glijdt. Het laken hoeft dus niet bij iedere transfer aangebracht en verwijdert te worden, zoals een rol/glijlaken.

Decubituspreventie

Het gladde materiaal voorkomt wrijving op de huid en helpt daardoor decubitus voorkomen. De lakens kunnen zonder probleem gebruikt worden op een AD-matras. Het Wendylett hoeslaken bevat gaten voor de slangen van een luchtwisselsysteem.

Materiaal

De WendyLett lakens zijn gemaakt van polyester, katoen en satijn waardoor ze zeer sterk en slijtvast zijn. De lakens kunnen op 90 graden worden gewassen en mogen in de droger (op een lage temperatuur). De stof voelt comfortabel aan en is niet zweterig.

Het middengedeelte van wit satijn is zeer glad waardoor het makkelijk glijdt. Het onderlaken en hoeslaken beschikken over een veilige antisliprand van speciaal geweven katoen. Tussen de verschillende materialen zijn naden, maar deze liggen niet onder het lichaam waardoor ze geen decubitusrisico vormen.

Inzet en gebruik van de verschillende lakens

Er zijn verschillende Wendylett lakens. Het onderlaken en het hoeslaken zijn geschikt voor zelfstandig gebruik. Voor gebruik door een zorgverlener wordt het onderlaken of hoeslaken gecombineerd met een steeklaken.

Onderlaken
Het Wendylett glij-onderlaken is een laken dat over het normale hoeslaken wordt geplaatst. Het laken heeft een middengedeelte van glad satijn om gemakkelijk te draaien in bed en heeft veilige antislipranden die voorkomen dat de cliënt uit bed glijdt. Het voeteneinde kan vrij gelaten worden voor meer grip bij de voeten om makkelijk zelfstandig omhoog te komen in bed. Het laken is verkrijgbaar in diverse afmetingen.

Hoeslaken
Het Wendylett glij-hoeslaken wordt gebruikt in plaats van een normaal hoeslaken. Het gladde middengedeelte helpt om makkelijker te draaien in bed. Bij het voeteneinde is  de gladde stof over de gehele breedte waardoor het makkelijker wordt om de voeten uit het bed te verplaatsen. De rest van het hoeslaken beschikt veilige antislipranden. Het laken is verkrijgbaar in diverse afmetingen en is geschikt voor matrassen tot max. 20 cm dikte (voor dikkere matrassen kan het glij-onderlaken worden gebruikt).

Wendylett 2way steeklaken
Het Wendylett 2way steeklaken wordt gebruikt in combinatie met het glij-onderlaken of glij-hoeslaken. De stof is op een speciale manier geweven waardoor het in twee richtingen glijdt (links/rechts). Het laken is daarmee bij uitstek geschikt voor zijwaartse verplaatsingen in bed met behulp van een zorgverlener.  Door de speciaal geweven stof glijdt het 2way-laken alleen in de richting van de strepen, waardoor het laken ook gebruikt kan worden om onderuitzakken in bed te voorkomen.

Wendylett 4way steeklaken
Het steeklaken 4way is te gebruiken in combinatie met het glij-onderlaken of glij-hoeslaken. De onderzijde van het laken bestaat volledig uit hetzelfde gladde satijn als het onderlaken/hoeslaken. De twee lakens glijden daarom heel gemakkelijk over elkaar zonder weerstand. Het laken glijdt in alle richtingen, zowel horizontaal als verticaal. Het laken is daarom zeer geschikt voor de passieve (of zwaardere) cliënt. Door het laken in te stoppen na de transfer wordt het gefixeerd waardoor het laken veilig in bed kan blijven liggen.

Kussensloop
Het Wendylett kussensloop heeft een onderkant van glad satijn en glijdt daardoor makkelijk mee omhoog over het onderlaken/hoeslaken bij het omhoog verplaatsen in bed. Daardoor komt de cliënt niet in een ineengedoken houding te zitten. Het kussen helpt tevens het voorkomen van decubitus op de oorschelp.

Vergoeding

Wendylett lakens worden vergoed door de zorgverzekeraar mits daarvoor een indicatie is.

Meer informatie en prijzen

Voor meer informatie en een overzicht van de verschillende soorten, afmetingen en prijzen van de Wendylett lakens verwijzen wij u graag naar onze afdeling Medisch via medisch@medipoint.nl.  Bestellingen kunnen ook geplaatst worden via de afdeling Medisch.

Hebt u een complexe casus en wilt u weten of de inzet van het Wendylett systeem uitkomst kan bieden? Neem dan contact op met uw Care Consulent.