basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Passieve Tillift

Gebruiksaanwijzing Passieve Tillift

Werken met een lift moet geleerd worden. Ga niet experimenteren maar neem samen met de (wijk)verpleegkundige of een ergotherapeut alle handelingen door zodat er geen valrisico voor de cliënt ontstaat. Deze handleiding dient daarna als geheugensteuntje.

 

Passieve Lift

Aanrijden van de lift
Wanneer de (rol)stoel dat nodig maakt kunnen de poten van de lift naar buiten gezet worden door de stang aan de achterkant van de lift eerst naar u toe te halen en dan naar rechts. Let op dat het juk niet tegen het hoofd van de patiënt komt.

De tilband aanbrengen
Pak de tilband vast op de plaats waar de stuit moet komen en laat de cliënt iets naar voren te komen.. Breng de band op zijn plaats en zorg dat deze laag genoeg komt.
Ga voor cliënt staan en trek de beenslips een voor een naar voren langs de benen, til het been op en breng de beenslip onderlangs zodat de clips tussen de benen, ter hoogte van de knieën komen.

Tillen
Maak de clips vast aan het juk, eerst de schouderclips en daarna de beenclips. U hoeft niet te sjorren. Wanneer de clips niet hoog genoeg komen laat u het juk wat zakken. Dan laat u het juk omhoog komen en controleert u of de clips goed blijven zitten. Het juk maakt het mogelijk cliënt te kantelen. Op die manier kunt u de houding aanpassen aan de stoel of het bed zodat cliënt niet nagetild hoeft te worden. Als u cliënt in een rolstoel plaatst, zet u de rolstoel op de rem maar de lift niet. Tijdens het gaan zitten duwt cliënt de rolstoel iets in kantel (achterover) en komt op die manier heel goed achterin de stoel te zitten.

Rijden met de lift
Voordat u met de lift gaat rijden plaatst u de poten weer evenwijdig.
Voor- en achteruit rijden doet u door de duwhandvatten te gebruiken. Moet u de lift zijdelings verplaatsen of draaien dan kunt u van opzij met uw voet tegen het onderstel duwen.
Drempels en kleden vormen voor de lift grote obstakels. De beste ondergrond is hard en vlak. Voor drempels bestaan “drempelhulpen”. Ook kan een houten wig zeer goed werken om een drempel over te komen.

Noodstop
Op de lift zit een rode knop. Als deze knop staat ingedrukt doet de lift niets. Om de lift weer aan te zetten trekt u de knop weer uit.

Laden van de accu
Om de accu te laden neemt u deze uit de lift en zet hem in de oplader. Het laden duurt ongeveer 12 uur. Langer kan geen kwaad. U kunt het beste iedere nacht de accu aan de oplader zetten.

Onderhoud
U kunt de lift schoonmaken met een licht huishoudelijk sopje.
De vachtband kan op maximaal 60 graden in de wasmachine gewassen worden.

Storingen
Als de lift mankementen vertoont kunt contact opnemen met het uitleenservicepunt vermeld op uw uitleenformulier.

Maximaal gebruikersgewicht: Diana 160 kg.