basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Rollator

Gebruiksaanwijzing rollator

Hoogte van de handvatten
De beste houding met een rollator te lopen is rechtop tussen de achterwielen, met licht gebogen armen.
De handvatten moeten op de juiste hoogte staan. De hoogte is verstelbaar door de snelspanner los te maken. De hoogte van de handvatten kunt u op de volgende manier bepalen: Ga rechtop staan, met de arm naar beneden. De overgang van de pols naar de hand is de juiste hoogte voor de handvatten.

In- en uitklappen
De rollator met 4 wielen opvouwen door het dienblaadje van de rollator af te halen en de vergrendeling onder de zitting naar u toe te trekken zodat deze los gaat. Vervolgens de horizontale stang onder het zitje omhoog trekken.
Deze rollator weer gebruiksklaar maken door in de remmen te knijpen en de rollator iets achterover te houden zodat de voorwielen van de grond komen. Duw vervolgens op de handvatten waardoor de rollator weer in gebruikstand komt. Daarna vergrendelen door de vergrendeling over de buis te klappen.
De rollator met 3 wielen opvouwen door de vergrendeling, in het midden van de rollator, naar boven te trekken en de handvatten naar elkaar toe te brengen. Weer uitklappen door de handvatten van elkaar af te bewegen totdat de vergrendeling zich in horizontale positie bevindt. Duw vervolgens de vergrendeling goed naar beneden

Parkeerrem
Druk de zwarte hendels naar beneden tot ze vastklikken. Door de handrem weer iets omhoog te trekken wordt de parkeerstand opgeheven. Om op het zitje plaats te kunnen nemen (als er een dienblad op zit deze eerst verwijderen) dient de rollator op de par-keerstand gezet te worden.

Let op: De rollator mag niet in de parkeerstand voortbewogen worden en tevens is de rollator niet gemaakt om iemand op te vervoeren, ook geen kind.

Schoonmaken
U kunt de rollator het beste schoonmaken met een licht huishoudelijk sopje.

Wat te doen bij storingen
Als het hulpmiddel defect is, kunt u contact opnemen met het telefoonnummer van de uitleenservice vermeld op het uitleenformulier.

Maximum gebruikersgewicht is 120 kg
Maximum gebruikerslengte is tussen 1.50 en 1.90 meter