basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Rolstoel

Gebruiksaanwijzing rolstoel

Gaan zitten in de rolstoel
Voordat u in de rolstoel gaat zitten moet hij aan beide kanten op de rem gezet worden. De remmen zitten tegen de achterwielen aan. Klap de voetplaten op of zwaai ze naar buiten. U gaat tegen de rolstoel aanstaan met uw knieholten. Zoek steun bij de armleggers en ga zo ver mogelijk naar achteren zitten.
Plaats uw voeten op de voetsteunen.

Rijden met de rolstoel
Een rolstoel met grote achterwielen kan de gebruiker zelf voortbewegen door de hoepels naar voren te trekken. Om te sturen trekt u de ene hoepel meer naar voren dan de ander. Houdt er rekening mee dat alle stoepen aflopen naar de weg en dat een rolstoel die niet op de rem staat kan gaan rijden.

Stoepen
Een stoep oprijden gaat het makkelijkst als degene die duwt de rolstoel tot aan de stoeprand rijdt, vervolgens de voet op de trapdop van de rolstoel zet waardoor de voorwielen omhoog komen en zet daarna de voorwielen op de stoep en rijdt verder zodat de achterwielen ook op de stoep staan. Een stoep afrijden kan het beste door de rolstoel om te draaien en achteruit de stoep af te gaan. Neem een stoep altijd haaks.

Opstaan uit de rolstoel
Zet de rolstoel aan beide kanten op de rem. Klap de voetplaten op of zwaai ze naar bui-ten. Gebruiker zet de voeten op de grond en drukt zich op beide armleuningen omhoog.

Inklappen van de rolstoel
Als er een kussen in zit haal dit er eerst uit. Trek het midden van de zitmat met beide handen omhoog tot het niet verder kan

Uitklappen van de rolstoel
Pak aan beiden kanten van de zitting de buizen vast en duw ze van elkaar tot het niet verder kan

De rolstoel meenemen in de auto
De rolstoel kan in de meeste auto’s opgevouwen meegenomen worden. Door de voetsteunen eraf te halen wordt de rolstoel kleiner.

Schoonmaken van de rolstoel
U kunt de rolstoel het beste schoonmaken met een licht huishoudelijk sopje.

Bandenspanning
Na verloop van tijd kan de bandenspanning minder worden. De rolstoel gaat daardoor zwaarder rijden. De meeste rolstoelen hebben autoventielen. Wanneer u de banden op laat pompen is het belangrijk dat de druk in de banden links en rechts gelijk is. Hoeveel druk in de band mag staat op de buitenband.
Pas op: te veel druk kan de velg beschadigen of de band laten klappen.

Wat te doen bij storingen
Als het hulpmiddel defect is, kunt u contact opnemen met het telefoonnummer van de uitleenservice vermeld op het uitleenformulier.

Maximum gebruikersgewicht is 130 kg.