basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Vergoedingen zorghulpmiddel

Medipoint helpt u op weg

De kosten voor een zorg- en welzijnshulpmiddel worden in veel gevallen vergoed. Soms door de gemeente, soms door uw zorgverzekeraar en soms door UWV. En in sommige gevallen moet u zelf (deels) betalen. Wat voor u van toepassing is? Medipoint helpt u door de bomen het bos te zien!

Korte periode? Gratis lenen bij Medipoint!

Zorg- en welzijnshulpmiddelen die u tijdelijk nodig heeft kunt u kosteloos lenen bij Medipoint. De Zorgverzekeringswet vergoedt een aantal hulpmiddelen voor periodes tot 26 weken. Deze kunt u kosteloos bij ons lenen. We hebben alle hulpmiddelen in huis. Stuk voor stuk artikelen die aan de strengste veiligheidseisen voldoen. Bekijk hier het overzicht van onze uitleenartikelen.

Langer dan 26 weken

Heeft u een zorghulpmiddel langer dan 26 weken nodig, dan gelden er vaak andere vergoedingsregelingen. Het hangt af van het soort hulpmiddel bij wie u dan kunt aankloppen.

Vergoeding via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)

De gemeente kan u ondersteunen op het gebied van wonen, vervoer, het huishouden en sociale contacten / maatschappelijke activiteiten. Dit is geregeld in de Wmo Is dat voor u het geval? Maak dan een afspraak bij het Wmo-loket van uw gemeente. U kunt uw ergo- of fysiotherapeut vragen uw aanvraag voor het meest geschikte hulpmiddel te onderbouwen.

Vergoeding via het Persoonsgebonden Budget (PGB)

Hebt u een hulpmiddel nodig om u te verplaatsen in en rond uw woning, en wilt u dat vergoed hebben? Dan zal de gemeente beoordelen of u daar recht op heeft. Als dat zo is, dan kunt u kiezen tussen een hulpmiddel in natura of een persoonsgebonden budget:

  • In het eerste geval (in natura) krijgt u het product van een leverancier waarmee de gemeente afspraken gemaakt heeft. U moet in dat geval vaak een keuze maken uit een standaardassortiment.
  • Bij het Persoonsgebondenbudget (PGB) krijgt u een geldbedrag en kunt u zelf de leverancier en het product kiezen. U kunt dus iets uitkiezen dat buiten het standaard assortiment valt. Met Medipoint als leverancier bent u zeker van deskundige medewerkers, een breed assortiment met de modernste producten én op eerste klas nazorg.

Vergoeding via uw zorgverzekeraar (Zvw)

Sommige zorg- en verpleeghulpmiddelen worden via uw zorgverzekering vergoed vanuit de basisverzekering. Medipoint heeft contracten met alle zorgverzekeraars en regelt voor u de financiële afwikkeling.
Hulpmiddelen die in bruikleen (u leent het hulpmiddel van Medipoint) aan u worden verstrekt, vallen buiten het eigen risico en kunt u kosteloos van ons lenen.
Bij sommige zorgverzekeraars worden er hulpmiddelen (gedeeltelijk) vergoed vanuit een aanvullend pakket. In dit geval dient u de nota zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar. Lees goed uw polisvoorwaarden door om hiervoor de juiste procedure te volgen.

Zelf een zorghulpmiddel kopen of huren

Als u niet in aanmerking komt voor een vergoeding via de gemeente of uw zorgverzekeraar, dan helpt Medipoint u toch graag verder. We kunnen bijvoorbeeld kijken wat de mogelijkheden zijn om een product te kopen of te huren.