basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Privacy- en cookieverklaring Medipoint

Deze privacy- en cookieverklaring is het laatst aangepast op 11-02-2020.

Iedere dag zetten wij ons in om voor onze klanten ‘meer mogelijk te maken’. Dat doen we met ons assortiment aan hulpmiddelen, maar ook met onze advies- en servicedienst. Om een goed hulpmiddel te kunnen verstrekken en adequate service te kunnen verlenen, heeft Medipoint informatie en persoonsgegevens nodig. Wij hechten grote waarde aan de privacy van onze klanten en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons geeft vertrouwelijk wordt behandeld.

>Wijzig cookie instellingen

Privacy- en cookieverklaring Medipoint

Deze privacy- en cookieverklaring is het laatst aangepast op 11-02-2020.

Iedere dag zetten wij ons in om voor onze klanten ‘meer mogelijk te maken’. Dat doen we met ons assortiment aan hulpmiddelen, maar ook met onze advies- en servicedienst. Om een goed hulpmiddel te kunnen verstrekken en adequate service te kunnen verlenen, heeft Medipoint informatie en persoonsgegevens nodig. Wij hechten grote waarde aan de privacy van onze klanten en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons geeft vertrouwelijk wordt behandeld.

>Wijzig cookie instellingen

Onze privacy- en cookieverklaring in het kort

Bij de verwerking van gegevens houden wij ons aan de privacywetgeving. Dat betekent onder andere dat wij:
• duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacy- en cookieverklaring;
• zo min mogelijk persoonlijke gegevens opslaan en enkel de gegevens die nodig zijn voor onze doeleinden;
• benodigde beveiligingsmaatregelen treffen om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Wij leggen deze verplichtingen ook op aan partijen die persoonsgegevens voor ons verwerken;
• uw rechten respecteren, zoals uw recht op inzage, wijzigen of verwijderen van persoonsgegevens.

Dit statement heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens door Medipoint B.V. Medipoint is onderdeel van Medux B.V. De naam Medux kunt u daarom ook teruglezen in deze verklaring.

Voor welke doeleinden gebruiken wij uw persoonsgegevens?

Contact opnemen, klacht indienen en klantenservice
Wanneer u een e-mail stuurt, een ingevuld contactformulier stuurt (bijvoorbeeld voor een serviceaanvraag of klacht), of op een andere manier contact met ons opneemt, gaat u in op ons aanbod om met ons in contact te treden. Wij zullen dergelijke berichten met daarin uw naam, adres, contactgegevens en eventueel uw geboortedatum (en eventueel zakelijke informatie wanneer u vanuit zakelijk oogpunt contact met ons opneemt) en de inhoud van uw bericht gebruiken om uw verzoek, vraag of klacht te beantwoorden. We bewaren uw gegevens zolang als nodig is voor dit contact of tot maximaal 2 jaar nadat wij voor het laatst contact met u hebben gehad.

Wij gebruiken reCAPTCHA om misbruik van onze contactformulieren door het versturen van spam te voorkomen. Door aan te geven dat je geen robot bent, wordt gecontroleerd:
• hoe snel het formulier wordt ingevuld;
• welke muisbewegingen er gemaakt worden tijdens het invullen;
• het IP-adres van degene die het formulier invult.

Deze gegevens worden geanalyseerd door Google LLC. Hieruit maakt Google op of ze te maken hebben met een legitieme bezoeker of een bot. Een echte bezoeker hoeft dan alleen op een vinkje te klikken, waarmee diegene bevestigt geen robot te zijn. Vervolgens kan het bericht dan via het formulier naar de ontvanger worden verzonden. Voor meer informatie verwijzen wij je naar het privacybeleid van Google.

Als u met onze klantenservice belt, kan het gesprek worden opgenomen voor trainings- en/of coachingsdoeleinden. Daarover informeren we u tijdens het telefoongesprek. Dit doen we zodat we uw vraag of klacht als voorbeeld kunnen gebruiken tijdens (interne) trainingen. Op deze manier kan uw vraag of klacht bijdragen aan het verbeteren van onze klantenservice. Wij hebben een gerechtvaardigd belang tot het verbeteren van onze dienst voor deze verwerking. U kunt altijd bezwaar maken tegen het opnemen van het gesprek en/of het gebruiken hiervan voor trainingsdoeleinden. Gelieve dit aan het begin van het telefoongesprek direct bij uw gesprekspartner aan te geven. De gesprekken worden 2 maanden bewaard.

Het leveren van hulpmiddelen en onze dienstverlening
Wanneer u bij ons een bestelling plaatst om hulpmiddelen te kopen, huren of lenen, gebruiken we uw persoonsgegevens om de overeenkomst met u netjes af te kunnen handelen. Hiervoor gebruiken we de naam van de ledenvereniging waarbij u bent aangesloten, uw aanhef, naam, adres-, en contactgegevens, geboortedatum en eventuele vragen of opmerkingen. Daarnaast vragen wij u om uw zorgverzekeraar en polisnummer op te geven. Deze gegevens hebben wij nodig in het kader van een aanvraag bij de zorgverzekeraar. Ten behoeve van onze dienstverlening kunnen wij ook gezondheidsgegevens en gegevens over uw ziektebeeld verwerken. Deze gegevens hebben wij nodig in het kader van de indicatiestelling. Daarmee kan het geleverde product vergoed worden bij de zorgverzekeraar.

Onze bezorgdienst komt de gewenste producten vervolgens bij u bezorgen. Ook krijgen wij mogelijk informatie over uw betaling van uw bank of creditcardmaatschappij, en deze geven we weer door aan onze betalingspartners (iDeal, MasterCard, Visa of Billink). Uw factuurgegevens bewaren we tot zeven jaar, in het kader van de fiscale bewaarplicht, ook wanneer deze in uw account staan en u uw account opheft (zie het kopje hieronder voor meer informatie). De overige informatie bewaren wij in uw account totdat u uw account opzegt.

Aangezien de hulpmiddelen die wij in ons assortiment voeren medische hulpmiddelen zijn, zijn wij wettelijk verplicht om het merk, type, registratienummer van het hulpmiddel en service verrichtingen hieraan in een register op te nemen. We zijn wettelijk verplicht om deze gegevens 7 jaar te bewaren.

Medipoint-account
Met een Medipoint-account kunt u onder andere sneller afrekenen, uw persoonlijke gegevens inzien en beheren en bestellingen traceren. Hiervoor gebruiken we uw aanhef, naam, adres, contactgegevens, lidmaatschap ledenvereniging en bijbehorend nummer, en uw wachtwoord. Deze gegevens bewaren we totdat u uw account weer opheft, met uitzondering van uw factuurgegevens (zie hierboven). Wanneer u 7 jaar geen bestellingen bij ons heeft geplaatst en niet meer heeft ingelogd, sturen wij nog eenmalig een reminder per e-mail. Wanneer u hier niet op reageert, verwijderen wij uw account.

Reviews
In onze webshop kunt u reviews schrijven over de producten die u heeft gekocht. Zo worden andere klanten geholpen bij hun keuze op basis van de kwaliteit en het gebruiksgemak van het product. Wij vragen u altijd om uw toestemming alvorens we de review publiceren. Uw naam, review en e-mailadres worden bewaard totdat u uw toestemming voor publicatie intrekt of eerder, indien de publicatie niet meer relevant is. Het is ook mogelijk om anoniem een review te plaatsen.

Advies- en themadagen
Gedurende het hele jaar organiseert Medipoint diverse gratis advies- en themadagen op verschillende winkellocaties door het land. Wanneer u zich hiervoor heeft aangemeld met uw naam, voorkeursdag, contactgegevens en eventuele opmerkingen krijgt u persoonlijk advies, profiteert u van unieke aanbiedingen en is het mogelijk om onze producten vrijblijvend te proberen. Wij gebruiken uw gegevens om de overeenkomst met u uit te voeren, wat betekent dat wij u op de hoogte te brengen van de dag en bij aanmelding uw gewenste aanwezigheid registreren. Na afloop van de gekozen dag worden uw gegevens weer verwijderd.

Ledenvereniging
Op onze website kunt u aangeven lid te willen worden van een van de bij ons aangesloten ledenverenigingen. Wanneer u van die mogelijkheid gebruik maakt, zullen wij ter uitvoering van deze overeenkomst met u, uw naam en contactgegevens verstrekken aan de gekozen ledenvereniging. Zij zullen vervolgens contact met u opnemen en u een aanbod doen voor het lidmaatschap. Wij zullen uw lidmaatschapsverzoek maximaal één maand bewaren, tenzij wij verplicht zijn om de gegevens langer te bewaren. We raden u aan om de privacy- en cookieverklaring van de betreffende ledenvereniging te raadplegen, om te controleren hoe zij met uw persoonsgegevens omgaan.

Declaratie
U kunt bij ons ook een hulpmiddel afnemen via uw zorgverzekeraar, in het kader van de Zorgverzekeringswet of via uw gemeente, in het kader van de Wmo of via een andere instantie. Ten behoeve van de declaratie registreren wij aanvullend de naam van de zorgverzekeraar, de gemeente of de instantie waarbij wij de kosten in rekening brengen, uw verzekerdennummer en in veel gevallen uw Burgerservicenummer (BSN). Wij bewaren de dossiers in het kader van deze werkzaamheden 7 jaar vanwege de wettelijke fiscale bewaarplicht.

Nieuwsbrief
Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen, bijzondere producten, activiteiten en aanbiedingen, dan kunt u zich inschrijven voor de Medipoint nieuwsbrief. We registreren uw geslacht, naam, e-mailadres en aangegeven voorkeuren om uw verzoek uit te voeren.

Om de Medipoint nieuwsbrief zo relevant mogelijk voor u te maken, stellen we u nog een paar vragen om u beter te leren kennen en koppelen we, alleen met uw toestemming, ook uw online-aankoopgegevens en uw online gedrag op www.medipoint.nl aan uw online Medipoint profiel, zodat we u relevante informatie kunnen sturen via de nieuwsbrief.

Dit profiel bewaren we totdat u zich weer afmeldt voor de Medipoint nieuwsbrief. Bij iedere nieuwsbrief die u ontvangt, is het bovendien mogelijk om u weer af te melden via een linkje in de mail.

Solliciteren
Heeft u gereageerd op één van onze vacatures of heeft u een open sollicitatie ingestuurd? Dan verwerken wij persoonsgegevens van u om uw sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, en ter voorbereiding op het eventueel sluiten van een arbeidsovereenkomst. Hiervoor gebruiken wij uw aanhef, naam, contact- en adresgegevens. Aanvullend kunnen wij uw geboortedatum, en -land, CV, motivatiebrief, salarisindicatie, beschikbaarheid, een Verklaring Omtrent Gedrag en eventuele referenties verwerken.

Uw sollicitatie gegevens bewaren wij tot maximaal zes weken nadat de functie is vervuld. Wij bewaren deze gegevens zodat wij contact met u kunnen opnemen in het geval de functie binnen de proeftijd opnieuw vrijkomt. Wanneer we u op dit moment geen functie kunnen aanbieden, kunnen we – met uw toestemming – de sollicitatiegegevens nog een jaar langer bewaren. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken door ons een e-mail te sturen. Indien u bij ons komt werken, bewaren wij uw sollicitatie gegevens in uw personeelsdossier. Dit dossier wordt bewaard zolang dit noodzakelijk is en ten aanzien van de sollicitatiegegevens tot maximaal twee jaar na indiensttreding.

Medipoint Zorgpro
Als zorgprofessional heeft u zich in het verleden kunnen registreren voor Medipoint Zorgpro voor het bestellen of laten repareren van hulpmiddelen voor uw cliënt. Om de betreffende overeenkomst met u uit te kunnen voeren en om contact met u te onderhouden, verwerken wij uw zakelijke persoonsgegevens zoals naam, contact- en betalingsgegevens en offerte-, en contactaanvragen (bijvoorbeeld voor trainingen of workshops). Wij bewaren uw gegevens zolang u Medipoint Zorgpro bent of totdat de overeenkomst met het bedrijf waarvoor u werkt is geëindigd.

Het is niet meer mogelijk om u te registreren op Zorgpro. Voor het bestellen van hulpmiddelen voor uw cliënt verwijzen wij u graag door naar onze partner Duxxie.

Track & Trace
Wanneer u een bestelling in onze webshop heeft geplaatst, kunt u deze – als onderdeel van onze overeenkomst – volgen via onze Track & Trace-website. Wij bewaren uw naam, contact-, bestel- en adresgegevens zolang als de overeenkomst.

Bezoek aan onze winkels en kantoren
Wanneer je bij een van onze kantoren op afspraak komt, dan registreren wij om de afspraak met u uit te kunnen voeren uw naam, contactgegevens en afspraakgegevens in de agenda. Deze gegevens blijven maximaal 2 jaar in de agenda bewaard. Wanneer u onze winkels bezoekt registreren wij verder beeldmateriaal van u via onze camerabewaking, omdat wij daar een gerechtvaardigd beveiligingsbelang bij hebben. Dit doen wij enkel om de veiligheid van onze bezoekers, onze medewerkers en om onze eigendommen te beschermen. De camerabeelden bewaren wij maximaal 4 weken, tenzij er een gerechtvaardigd belang bestaat om deze langer te bewaren.

Social media

Op onze website zijn social media buttons opgenomen van Facebook, LinkedIn en Twitter. Met behulp van deze buttons kunt u ervoor kiezen om via uw eigen social media-account bij voornoemde diensten aan te geven dat u geïnteresseerd bent in onze producten en diensten of om onze pagina te delen met uw netwerk. Dit zal vervolgens zichtbaar zijn voor de bezoekers van uw persoonlijke social media-websitepagina’s. Als u op een social media button klikt, kan door de betreffende dienst één of meerdere cookie(s) ter uw herkenning worden geplaatst. Op het gebruik van dergelijke social mediawebsites is de privacyverklaring van de betreffende dienst van toepassing (zie de links hierboven).

Worden uw persoonsgegevens beveiligd?

Medipoint neemt passende technische en organisatorische maatregelen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen van persoonsgegevens, tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking (zoals onbevoegde kennisname, aantasting, wijziging of verstrekking van de persoonsgegevens).

Wanneer kunnen we uw persoonsgegevens delen met derden?

Medipoint deelt uw gegevens enkel met derden, wanneer dit op basis van de huidige wetgeving is toegestaan. Dit betekent dat wij een grondslag hebben, wij de derde als leverancier inschakelen of als de derde onderdeel uitmaakt van de groepsmaatschappij waarbinnen Medipoint zich bevindt: Medux. De partijen die in onze of uw opdracht persoonsgegevens verwerken zijn:
• IT-leveranciers en -dienstverleners
• Betalingsleveranciers
• Cookieleveranciers
• Telecomleveranciers
• Ingeschakelde consultants en tussenpersonen

Medipoint kan uw persoonsgegevens verder delen met verwerkingsverantwoordelijken die deel uitmaken van Medux, op grond van een gerechtvaardigd belang voor interne administratieve doeleinden binnen het concern, of indien dit noodzakelijk is om de overeenkomst met u uit te voeren. Dit betekent dat uw persoonsgegevens inzichtelijk kunnen zijn voor medewerkers van andere entiteiten binnen Medux. De medewerkers van deze entiteiten krijgen enkel toegang tot uw persoonsgegevens voor zover dat nodig is uit hoofde van hun functie. Uiteraard gaan alle medewerkers zorgvuldig met uw gegevens om en zullen andere entiteiten de persoonsgegevens niet inzetten voor andere doeleinden zonder dat daar een grondslag voor bestaat.

Cookies

Op onze websites gebruiken we cookies van onszelf en van derde partijen. Cookies zijn informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het apparaat (zoals PC, tablet of smartphone) van de bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het apparaat. Medipoint gebruikt cookies om:
• Functionaliteiten van de website mogelijk te maken (technische of functionele cookies)
• Het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies)
• U gepersonaliseerde advertenties te kunnen tonen (marketing cookies)

Deze cookies verzamelen de volgende gegevens van u:
• IP-adres
• Cookie-ID
• Website- en klikgedrag
• Refferer-URL

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we, voor zover wij dat verplicht zijn, vragen om uw akkoord voor het gebruik van cookies.
Bekijk hier welke cookies Medipoint gebruikt.

In- en uitschakelen van cookies
In uw browser kunt u instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd wanneer u ermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van uw webbrowser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld.

Verwijderen van cookies
De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, wordt het cookie automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. U kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Links naar andere websites

Op www.medipoint.nl staan een aantal links naar websites van onze partners. Als u daarop klikt, wordt de website van die partner geopend. Zodra u op de website van een van onze partners bent, is het privacybeleid van die partner van toepassing.

Welke privacyrechten heeft u?

Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen via de contactgegevens hieronder.

Daarnaast heeft u de volgende rechten:
• Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
• Inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
• Het laten corrigeren van foute persoonsgegevens
• Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
• Intrekken van toestemming
• Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
• Het laten beperken van de verwerking
• Het (laten) overdragen van persoonsgegevens

Bij uw verzoek kunnen wij u vragen om u te identificeren. Wij vragen hiervoor gegevens op om er zeker van te zijn dat u de juiste persoon bent aan wie de persoonsgegevens toebehoren.

Wij zullen in principe binnen 30 dagen aan uw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke privacyrechten of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij u daarvan tijdig op de hoogte stellen.

Indien u één van uw rechten wil uitoefenen dan kunt u dit kenbaar maken via dit webformulier. Het is ook mogelijk om dit document te printen en te sturen naar privacy@medux.nl. Tot slot kunt u contact met ons opnemen via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wanneer onze dienstverlening wijzigt, moeten wij natuurlijk ook onze privacy- en cookieverklaring aanpassen. Raadpleeg daarom regelmatig deze privacy- en cookieverklaring voor de meest actuele informatie.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u ook graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Bent u toch niet tevreden met hoe er met uw verzoek om wordt gegaan? Dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan hier.

Contactgegevens

Voor vragen over uw gegevens, de manier waarop we daarmee omgang of over deze privacy- en cookieverklaring, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Klantenservice Medipoint:
Telefoon: 088 – 10 20 100
E-mail: klantenservice@medipoint.nl

Daarnaast kunt u een brief of e-mail sturen naar onze Functionaris Gegevensbescherming:

Medipoint B.V., t.a.v. Functionaris Gegevensbescherming
Reactorweg 160
3542 AD Utrecht
E-mail: functionarisgegevensbescherming@medux.nl