basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down no-image
  • Altijd een winkel in uw buurt
  • 14 dagen bedenktijd
  • Veilig betalen

Privacy & Cookie Statement Medipoint

Iedere dag zetten wij ons in om voor onze klanten ‘meer mogelijk te maken’. Dat doen we met ons assortiment aan hulpmiddelen, maar ook met onze advies- en servicedienst. Om een goed hulpmiddel te kunnen verstrekken en adequate service te kunnen verlenen heeft Medipoint informatie en persoonsgegevens nodig. Wij hechten grote waarde aan de privacy van onze klanten en verwerken persoonsgegevens volgens de wettelijke rechten en plichten. Daarnaast streven wij ernaar het gebruik van persoonsgegevens te minimaliseren.

Wij willen graag transparant zijn en in dit statement kunt u lezen wat wij met persoonsgegevens doen en op welke (juridische) gronden deze verwerkingen gebaseerd zijn.

Dit statement heeft betrekking op de verwerking van persoonsgegevens door de Verwerkingsverantwoordelijke Medipoint B.V., Reactorweg 160, 3542 AD Utrecht (hierna; Medipoint).

Soort gegevens

Als u een product of dienst van Medipoint betrekt, registeren wij alleen die gegevens die noodzakelijk zijn voor de levering van een passend hulpmiddel en de (service-) dienstverlening hierop. Als u zelf een product aankoopt of huurt bij Medipoint, registeren wij:

  • de aanhef (de heer / mevrouw)
  • uw geboortenaam en indien van toepassing gehuwde naam
  • adres en woonplaats
  • telefoonnummer
  • e-mailadres
  • geboortedatum
  • indien noodzakelijk voor een goede service dienstverlening, verwerken wij gegevens over uw gezondheid en ziektebeeld

Indien u lid bent van een bij ons aangesloten ledenvereniging kunnen wij, indien relevant, aanvullend registreren:

  • naam van de ledenvereniging
  • lidmaatschapsnummer

Aangezien de hulpmiddelen die wij in ons assortiment voeren medische hulpmiddelen zijn, zijn wij verplicht om gegevens over het hulpmiddel in een register op te nemen:

  • merk
  • type
  • registratienummer
  • serviceverrichtingen aan het hulpmiddel

Indien u een hulpmiddel bij Medipoint betrekt via uw zorgverzekeraar, in het kader van de Zorgverzekeringswet of via uw gemeente, in het kader van de Wmo of via een andere instantie, dan registeren wij aanvullend:

  • de naam van de zorgverzekeraar, de gemeente of de instantie waarbij wij de kosten in rekening brengen
  • indien van toepassing uw verzekeringsnummer
  • in veel gevallen uw burgerservicenummer (BSN)

Als u met onze Klantenservice belt, kan het gesprek opgenomen worden voor trainingsdoeleinden. Dit doen we zodat we uw vraag of klacht als voorbeeld kunnen gebruiken tijdens (interne) trainingen. Op deze manier kan uw vraag of klacht bijdragen aan het verbeteren van onze klantenservice.

Doel verwerking

Persoonsgegevens worden verwerkt om een dienst of service aan onze klanten te kunnen leveren. Om ook na de levering service aan u te kunnen verlenen, zullen persoonsgegevens worden verwerkt om contact te kunnen onderhouden, zo kunnen we u goed van dienst zijn en onze producten en diensten blijven verbeteren.

Medipoint maakt geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming.

Medipoint nieuwsbrief

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen, bijzondere producten, activiteiten en aanbiedingen, dan kunt u zich inschrijven voor de Medipoint nieuwsbrief. We registreren uw naam en e-mailadres om uw verzoek uit te voeren.

Om de Medipoint nieuwsbrief zo relevant mogelijk voor u te maken, stellen we u nog een paar vragen om u beter te leren kennen en koppelen we ook uw online aankoopgegevens en uw online gedrag op medipoint.nl aan uw online Medipoint profiel, zodat we u relevante informatie kunnen sturen.

Dit profiel bewaren we totdat u zich weer afmeldt voor de Medipoint nieuwsbrief. Bij iedere nieuwsbrief die u ontvangt zit een mogelijkheid om u weer af te melden.

Beveiliging gegevens

Medipoint neemt passende technische en organisatorische maatregelen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen van persoonsgegevens, tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking (zoals onbevoegde kennisname, aantasting, wijziging of verstrekking van de persoonsgegevens).

De toegang tot persoonsgegevens is beperkt, dit betekent dat alleen medewerkers die in de uitvoering van hun functie toegang tot persoonsgegevens nodig hebben, hier toegang tot hebben. Toegang tot gegevens kan enkel met een versleutelde verbinding worden verkregen.

Delen persoonsgegevens

Medipoint verstrekt geen persoonsgegevens aan derden, tenzij u ons hiervoor toestemming heeft verleend, of wanneer wij op grond van wettelijke voorschriften verplicht zijn om medewerking te verlenen, bijvoorbeeld in geval van:

  • autoriteiten: persoonsgegevens zullen gedeeld worden met de autoriteiten indien er een wettelijke verplichting bestaat om de informatie te verstrekken
  • dochter/zuster maatschappijen: indien het noodzakelijk voor de uitvoering van de verstrekte opdracht, voor het leveren van een service of het uitvoeren van een overeenkomst zullen persoonsgegevens worden gedeeld met een groepsmaatschappij van Medipoint
  • dienstverleners: informatie wordt aan dienstverleners verstrekt indien dit redelijkerwijs noodzakelijk is gezien de aard van de verstrekte opdracht en de uitvoering van de overeenkomst

Bewaartermijnen

Medipoint bewaart gegevens met in achtneming van de wettelijke bewaartermijnen. Zolang een betrokkene een dienst of service afneemt zullen de persoonsgegevens bewaard blijven.

Cookies

Als u Medipoint.nl bezoekt, plaatsen wij mogelijk cookies op het apparaat waarmee u ons bezoekt (mobiel, tablet of desktop). Cookies zijn kleine stukjes informatie die door uw browser worden opgeslagen op uw computer. Cookies zijn belangrijk voor een website om goed te functioneren. Medipoint gebruikt cookies om de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren. Cookies stellen ons in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers. Medipoint kan geen personen identificeren aan de hand van de cookies informatie. Op onze website maken wij gebruik van onderstaande cookies:

  • Sessie cookies: Met dit cookie slaan we tijdelijk informatie van uw websitebezoek op. Hierdoor hoeft u bijvoorbeeld een formulier niet opnieuw in te vullen als u een pagina herlaadt, of niet alle velden in één keer juist invult. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u de webbrowser afsluit.
  • Tracking cookies van onszelf: Met uw toestemming plaatsen wij een cookie op uw apparaat, welke kan worden opgevraagd zodra u een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat u naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres of dergelijken, maar dient bijvoorbeeld om advertenties af te stemmen op uw profiel of om te weten welk winkelmandje er bij u hoort.
  • Google Analytics: Met Google analytics meten we hoe u Medipoint.nl gebruikt en hoe u ons heeft gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen door een wettelijke verplichting of door een overeenkomst met sub-verwerkers. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor gerelateerde Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt niet meegegeven. Google slaat informatie op in de Verenigde Staten en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.
  • LinkedIn, Twitter en Facebook: Dit cookie ziet welke pagina’s u bekijkt. Zo kunnen we relevante content en advertenties tonen op de social media netwerken. Wij hebben geen invloed op deze cookies, voor meer informatie leest u de privacyverklaring van Facebook, Twitter en/of LinkedIn. De informatie die wordt verzameld wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter en Facebook zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden die onder meer via onze website advertenties aan u vertonen. Deze cookies kunt u centraal verwijderen via Your Online Choices zodat ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.

Meer informatie over cookies vind u op de volgende websites:

Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen
Your Online Choices: “A guide to online behavioral advertising

Links naar andere websites

Op medipoint.nl staan een aantal links naar websites van onze partners. Als u daarop klikt, wordt de website van die partner geopend. Zodra u op de website van een van onze partners bent, is het privacy beleid van die partner van toepassing.

Uw privacy rechten

Onder de AVG heeft u het recht op inzage van uw persoonsgegevens, het recht om correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens te vragen en het recht om gegevens over te (laten) dragen. Voor vragen over uw rechten kunt u contact met ons opnemen. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u vragen uzelf te identificeren.

Indien u één van uw rechten wilt uitoefenen dan kunt u dit kenbaar maken door een bericht te sturen naar klantenservice@medipoint.nl of naar Medipoint B.V., T.a.v. afdeling klantenservice, Reactorweg 160, 3542 AD Utrecht.

Recht om privacy statement te wijzigen

Medipoint behoudt zich het recht voor om bovenstaande privacy statement te wijzigen. Raadpleeg regelmatig het privacy statement voor de meest actuele versie.

Heeft u vragen of klachten?

Heeft u vragen over uw gegevens, de manier waarop we daarmee omgaan of over deze privacyverklaring? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice of via het webformulier op medipoint.nl.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om onze Functionaris Gegevensbescherming te informeren. Dit kunt u doen door een brief te sturen naar: Medipoint B.V., T.a.v. Functionaris Gegevensbescherming, Reactorweg 160, 3542 AD Utrecht. Of door een e-mail te sturen naar: functionarisgegevensbescherming@medux.nl

Bent u toch niet tevreden met hoe er met uw verzoek om wordt gegaan dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Voor vragen of klachten omtrent het privacy statement kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Klantenservice Medipoint:
Telefoon: 088 – 10 20 100
Email: klantenservice@medipoint.nl

Functionaris Gegevensbescherming
Email: functionarisgegevensbescherming@medux.nl

Disclaimer Medipoint

De informatie op deze website is met zorg opgesteld. Wij streven ernaar dat alle informatie juist en volledig is. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de informatie altijd juist, volledig en/of actueel is. Aan de inhoud van de site kunnen geen rechten worden ontleend. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor de gevolgen van eventuele onjuistheden.

Wij doen ons uiterste best deze website goed te laten draaien, zodat bezoekers de informatie snel en goed kunnen vinden en/of een bestelling gemakkelijk kunnen plaatsen. Wij zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen als de site niet werkt.

Links naar externe websites
Op onze website kunnen er verwijzingen zijn naar andere websites. Dit is puur een verwijzing, wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Copyright
Op de complete inhoud van de site rust copyright. Het overnemen van artikelen, foto’s en/of afbeeldingen in welke vorm dan ook is niet toegestaan. Alle berichten zijn auteursrechtelijk beschermd.

 

Om uw bezoek op Medipoint.nl makkelijker en persoonlijker te maken, maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Met cookies verzamelen we persoonsgegevens, die wij en derde partijen gebruiken om uw internetgedrag te volgen. Zo kunnen wij content en advertenties aanpassen aan uw interesses. Door verder gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? U leest het op onze cookiepagina SLUITEN