basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Ik heb mijn product niet meer nodig. Wat nu?

Leenproducten en huurproducten
Heeft u een product bij ons geleend of gehuurd, maar heeft u het niet meer nodig? Dan kunt u het product terugbrengen in de Medipoint winkel. Hier vindt u een Medipoint winkel bij u in de buurt.  Lukt het u niet om het product zelf terug te brengen? Dan komen we het product graag bij u ophalen. Lees hier meer over onze ophaalservice.

Hoe zit het met de eventuele overige kosten
Als u een huurproduct terugbrengt, kunt u de kosten die u eventueel nog moet betalen direct afrekenen in de winkel. Maar dat is niet verplicht. We kunnen u ook later een factuur sturen. De financiële afhandeling van leenproducten verloopt via uw verzekering.

Koopproducten
Wij willen graag dat u tevreden bent over onze producten. Is dat niet het geval, dan kunt u deze binnen 14 dagen retourneren. U ontvangt het aankoopbedrag dan terug. Na 14 dagen vervalt de mogelijkheid om uw aankoopbedrag terug te krijgen. U heeft dan nog wel garantie op het product. We ontvangen het product graag in een originele, onbeschadigde verpakking en in een juiste verzenddoos. Is het product beschadigd of gebruikt, dan nemen we het over het algemeen niet retour. Eventueel geven we dan een deel van het aankoopbedrag terug.

Wilt u een hygiëne-product retourneren?
Dan gelden extra voorwaarden. Lees hier meer over onder het kopje “hygiëne-producten”.

Hygiëne-producten
Om hygiënische redenen nemen wij een aantal producten alleen terug als deze in een originele, onbeschadigde verpakking zitten. De zegel van de verpakking mag niet opengemaakt zijn. Dit geldt voor:
Borstkolven, borstschilden, onderdelen van borstkolven, flesjes en gelijksoortige artikelen
Ondergoed, buikbanden en gelijksoortige artikelen
– Beddengoed, onderleggers en gelijksoortige artikelen
– Matrassen, matrashoezen, hoofdkussens en gelijksoortige artikelen
– Urinalen, urinaalborstels, urineschuitjes, ondersteken en gelijksoortige artikelen
– Aan- en uittrekhulpmiddelen
– Alle producten die bedoeld zijn voor gebruik in de badkamer of op het toilet, zoals toiletverhogers, toiletstoelen, douchestoelen en douchekrukken
– Verbandschoenen en bandages
– Gipshoezen
– Thermometers en gelijksoortige artikelen
Als het product kapot is, kunt u het product natuurlijk wel retourneren, op de manier zoals hierboven beschreven.

Hoe kan ik mijn product retourneren?

Optie 1: Terugbrengen in een Medipoint winkel
U kunt gekochte en bestelde artikelen ruilen of terugbrengen in een Medipoint winkel. Wij hebben daarvoor wel de aankoopbon nodig. Let op: Medipoint heeft winkels en uitleenpunten. Retourneren en ruilen kan alleen in de winkels. Kijk hier voor een vestiging met het kenmerk ‘winkel’ bij u in de buurt. (Heeft de winkel alléén het kenmerk ‘’uitleenpunt’’, dan kunt u uw product hier niet retourneren of ruilen.)
Optie 2: Retour zenden
U kunt het product ook terugsturen, als u dat makkelijker vindt. Vaak krijgt u hiervoor een retourlabel meegeleverd. Heeft u geen retourlabel gevonden in uw pakket? Vul dan het contactformulier in.
Optie 3: Het product laten ophalen
Is het voor u lastig om uw bestelling terug te brengen naar een Medipoint winkel of op een pakketpunt af te leveren en terug te sturen? Dan kan transporteur DHL het pakket ook bij u ophalen. Hiervoor brengen wij € 12,50 in rekening. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en/of het maken van een afspraak: 088-10 20 100 (keuze 3). Ook kunt u een mail sturen naar retour@medipoint.nl. Vermeld hierbij uw ordernummer en naam/adresgegevens.

Terugbetaling
Wij verwerken uw retourzending binnen 48 uur na ontvangst. Heeft u al betaald? Dan maken wij het aankoopbedrag binnen 14 dagen aan u over.

Contact
Heeft u vragen? U kunt ons bellen op 088-10 20 100 (keuze 3) of mailen via retour@medipoint.nl. Vermeld hierbij uw ordernummer en naam/adres gegevens.