basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Advies aan huis: fietsen

Er is niets zo heerlijk als een stukje fietsen. U kunt zich snel van a naar b verplaatsen en u bent ook nog eens lekker in de buitenlucht. Wanneer u uw zekerheid op de fiets begint te verliezen, of wanneer het op- en afstappen wel erg spannend wordt, kunt u kiezen voor een aangepaste fiets. Denk bijvoorbeeld aan een driewielfiets, waarbij u niet langer uw evenwicht hoeft te houden en niet hoeft af te stappen wanneer u stopt.

  • Advies bij u thuis
  • Uitleg door een expert
  • Uitproberen in uw eigen straat

Welke fiets past bij u?

Welke fiets geschikt is voor u, hangt af van uw wensen en waar u de fiets voor gaat gebruiken. Onze adviseur laat u zien welke aangepaste fietsen er zijn en welke het beste aansluit op uw situatie. Daarnaast worden ook uw lichaamsmaten opgenomen, voor een juiste instelling van de fiets.

Advies aan huis over fietsen | Medipoint Thuisservice

Thuis uitproberen

Eén van de voordelen van advies aan huis is dat de adviseur veelal één of meerdere fietsen bij zich heeft, zodat u deze direct kunt uitproberen in uw eigen buurt. De adviseur legt u precies uit waar u op moet letten bij het fietsen op de aangepaste fiets, en begeleidt u bij de proefrit.

Advies aan huis over fietsen | Medipoint Thuisservice

Onze soorten fietsen:

Loopfiets voor volwassenen

Loopfiets voor volwassenen:

Wanneer de langere afstanden teveel moeite kosten, kunt u kiezen voor een loopfiets. Deze fiets draagt uw gewicht en u kunt vooruit komen door te steppen met uw voeten. Door het lage zadel kunt u gemakkelijk met uw voeten bij de grond en hoeft u niet af te stappen wanneer u stopt. Bekijk alle aangepaste fietsen.

Elektrische loopfiets SitGo Classic

Elektrische loopfiets:

Met een elektrische loopfiets legt u gemakkelijk langere afstanden af. De elektrische ondersteuning zorgt ervoor dat u met weinig moeite vooruit komt. Deze fiets heeft een lage instap en een laag zadel, waardoor u ook zelf mee kunt afzetten. Als u eenmaal vaart heeft kunt u uw voeten op de voetenplank laten rusten. Bekijk alle aangepaste fietsen.

Elektrische fiets Medipoint

Aangepaste elektrische fiets:

Een elektrische fiets met schuine zadelpin en lage instap zorgt voor makkelijker op- en afstappen van de fiets. De beenafstand tussen het zadel en trappers is hetzelfde als bij een ‘normale’ elektrische fiets, echter heeft u door het lage zadel uw voeten dichter bij de grond. Daardoor hoeft u niet van uw fiets af te stappen wanneer u stopt. Bekijk alle aangepaste fietsen.

driewielfiets met zitje

Driewielfiets:

Vindt u het lastig om balans te houden op een tweewielfiets, of wordt het op- en afstappen spannend? Bij een driewielfiets hoeft u de fiets niet langer in balans te houden en hoeft u niet af te stappen wanneer u stopt. Naast driewielfietsen met een stoelzitting, zijn er ook driewielfietsen met een reguliere zadelzitting. Daarnaast zijn er ook modellen beschikbaar met elektrische aandrijving. Bekijk alle aangepaste fietsen.

Tweepersoons driewielfiets

Tweepersoons driewielfiets:

Fietsen met iemand die moeite heeft met zelfstandig fietsen? Met deze tweepersoons driewielfiets kunt u toch gezellig samen fietsen. Beide passagiers beschikken over een stuur en pedalen. Uiteraard is slechts een van de twee sturen werkzaam. Pedalen zijn optioneel beide werkzaam. Bekijk alle aangepaste fietsen.

scootmobielfiets Medipoint

Scootmobiel fiets

Wilt u ritjes op een scootmobiel afwisselen met (elektrisch aangedreven) fietstochtjes op een veilige fiets? Dat kan met deze scootmobiel fiets! Deze fiets is een scootmobiel, fiets en elektrisch aangedreven fiets in één. Heeft u genoeg gefietst, dan zet u gewoon de motor aan. Zowel handig bij een recreatief rondje als naar de supermarkt! Bekijk alle aangepaste fietsen.

Afspraak maken met een van onze adviseurs

Het advies is vrijblijvend, u bent dus niets verplicht.

Maak een adviesafspraak

U kunt ook bellen met 088 – 10 20 100 (kies optie 3)

“Mijn moeder gaat nu zelfs naar terrasjes! Dat heeft ze nog nooit gedaan.”

Mijn moeder heeft altijd veel gefietst. Ze vond het heel belangrijk om lekker mobiel te zijn en zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Helaas lukte het fietsen wegens evenwichtsproblemen op een gegeven moment niet meer en zeker niet op een normale fiets. Een driewielfiets wilde ze ook niet meteen aan en uiteindelijk heeft ze toen ruim 2,5 jaar niet meer gefietst. Ik herkende mijn eigen moeder bijna niet meer terug..

Driewielfiets via de Medipoint Thuisservice

Bezoek van Erwin
Op een gegeven moment gaf ze aan op zoek te willen naar een alternatief. Toen is het eigenlijk allemaal erg snel gegaan. Via Medipoint kwam ik in contact met Erwin, een Medipoint adviseur. Hij is bij ons thuis langs geweest en had meteen een van Raam Easy Rider driewielfiets bij zich, zodat mijn moeder deze kon uitproberen.

Testrit op de driewielfiets
Mijn moeder had nog nooit op een driewielfiets gefietst dus dat was wel even wennen, maar na een paar minuten zag je dat ze ineens het hoofd rechtop hield en naar de omgeving ging kijken. Je zag haar helemaal opfleuren. Nu kan ze weer lekker mobiel zijn in de omgeving waar ze voorheen altijd al heeft gefietst.

Ze is nu weer helemaal vrolijk en vindt het te gek dat ze gewoon weer mobiel is. Ze maakt nu zelfs gebruik van terrasjes! Dat heeft ze nog nooit gedaan. Zo zie je maar hoeveel een kleine aanpassing voor iemand kan betekenen. Erwin, bedankt dat we alles zo snel en goed hebben kunnen regelen!

-Ida Meerdink