basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Waarom twee-factor-authenticatie (2FA) in het portal?

Medipoint heeft twee-factor-authenticatie (2FA) geïmplementeerd om te voldoen aan de veiligheidseisen die verplicht worden gesteld door de AVG wetgeving. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een wetgeving die de gegevensbescherming voor personen binnen Nederland waarborgt. Deze wet legt eisen op aan Overheid, Zorg en het bedrijfsleven om persoonsgegevens van burgers van Nederland te beschermen. 

Daarnaast vindt Medipoint het vanzelfsprekend om uw persoonlijke gegevens goed te beveiligen. Door het gebruik van 2FA wordt het voor onbevoegden (bijvoorbeeld hackers) veel moeilijker om toegang te krijgen tot uw persoonlijke omgeving binnen het Medipoint Wmo portal. 

In feite is er bij 2FA sprake van een tweede beveiliging, om de identiteit te controleren van de persoon die toegang probeert te verkrijgen. Bij Medipoint wordt in dit geval gebruikt gemaakt van een code, die u via SMS ontvangt. Het gebruik van 2FA herkent u waarschijnlijk al door online te bankieren of in te loggen via DigiD bij uw zorgverzekeraar.