basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Ondersteuning vanuit de gemeente

De gemeente Almere ondersteunt inwoners met een mobiliteitsbeperking die hulp nodig hebben. Dit doet de gemeente vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Elke gemeente heeft de manier waarop ze de Wmo uitvoeren anders georganiseerd. Voordat u een Wmo hulpmiddel of andere vorm van ondersteuning kan krijgen zal een professional namens de gemeente eerst met u in gesprek gaan.

Meer informatie over hoe dit per gemeente geregeld is vindt u hier:

Tijdelijk een scootmobiel lenen in Almere

In Almere kunt u op allerlei plekken gratis een scootmobiel lenen. Dat is handig als u zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Maar ook als u bezoek krijgt van mensen die niet goed kunnen lopen. Een leenscootmobiel geeft u de vrijheid om zelfstandig te reizen in Almere wanneer u maar wilt. U hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente. U heeft ook geen omkijken naar onderhoud en stalling.

Meer informatie

Een indicatie voor een hulpmiddel?

Als de gemeente besluit dat u een hulpmiddel nodig heeft krijgt u een indicatie in een bepaalde productgroep, bijvoorbeeld een scootmobiel. Een indicatie is een formeel besluit over het toewijzen van een soort voorziening.
Uw gemeente zal de indicatie doorgeven aan Medipoint. Vervolgens zal Medipoint er voor zorgen dat u op basis van deze indicatie een geschikt hulpmiddel in bruikleen krijgt.