basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
  • Veilig online betalen
  • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
  • 60 echte winkels door heel nederland

Actieve Tillift

Gebruiksaanwijzing actieve tillift

Werken met een lift moet geleerd worden. Ga niet experimenteren maar neem samen met de (wijk)verpleegkundige of een ergotherapeut alle handelingen door zodat er geen valrisico voor de cliënt ontstaat. Deze handleiding dient daarna als geheugensteuntje.

Actieve lift:

Aan/uit schakelaar
Aan de lift zit een aan- en uitschakelaar.

Aanrijden van de lift
Wanneer de (rol)stoel dat nodig maakt kunnen de poten van de lift met behulp van afstandsbediening in breedte versteld worden. Laat cliënt de voeten optillen of laat cliënt de voeten op het plateau zetten en rij de lift zover naar cliënt dat de knieën tegen de kniesteunen aankomen. Als cliënt in een rolstoel zit, zet dan de rolstoel op de rem. De lift zet u niet op de rem.

Aanbrengen van de rugband
Laat cliënt met het bovenlichaam iets naar voren te komen. Plaats de rugband achter cliënt en laat cliënt weer tegen de rugleuning gaan zitten. Haal de uiteinden van de band onder de oksels door en haak deze aan de lift. Laat cliënt de lift vast te pakken.

Tot staan brengen
Met de afstandsbediening kunt u de lift bedienen en cliënt tot staan brengen. Let op dat de tilband niet te ver omhoog glijdt. Het kan nodig zijn deze even vast te houden tijdens het tillen. Til door totdat cliënt echt staat.

Rijden met de lift
Voordat u met de lift gaat rijden plaatst u de poten weer evenwijdig. Voor- en achteruit rijden doet u door de duwhandvatten te gebruiken. Moet u de lift zijdelings verplaatsen of draaien dan kunt u van opzij met uw voet tegen het onderstel duwen. Drempels en kleden vormen voor de lift grote obstakels. De beste ondergrond is hard en vlak. Voor drempels bestaan “drempelhulpen”. Ook kan een houten wig zeer goed werken om een drempel over te komen.

Gaan zitten
Zet de poten weer wijd. Rij de lift zover aan dat de knieholten van cliënt tegen de stoel aankomen en gebruik de afstandsbediening om cliënt weer tot zitten te brengen. Vervolgens kan cliënt de lift loslaten en kunt u de rugband wegnemen.

Laden van de accu
Om de accu te laden neemt u deze uit de lift en zet hem in de oplader. Het laden duurt ongeveer 12 uur. Langer kan geen kwaad. U kunt het beste iedere nacht de accu aan de oplader zetten.

Onderhoud
U kunt de lift schoonmaken met een licht huishoudelijk sopje. De vachtband kan op maximaal 60 graden in de wasmachine gewassen worden.

Storingen
Als de lift mankementen vertoont kunt u contact opnemen met het uitleenservicepunt vermeld op uw uitleenformulier.

Maximaal gebruikersgewicht: 160 kg.