basket check twitter facebook youtube linkedin voordeel-advies voordeel-assortiment voordeel-vrijheid search caret-down caret-down no-image
 • Veilig online betalen
 • Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • 60 echte winkels door heel nederland

Online gekochte artikelen retourneren

Wij willen graag dat u tevreden bent over onze producten. Als het product niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u deze binnen 14 dagen retourneren. Het recht op restitutie vervalt na 14 werkdagen, waarna de garantieperiode in werking treedt.

U dient het product in een originele, onbeschadigde verpakking en in een juiste verzenddoos te retourneren. Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen, behouden wij ons het recht het geretourneerde product te weigeren of de schade in rekening te brengen. Voor hygiëne producten gelden uitzonderingen. Lees hier meer over onder het kopje ‘’hygiëne producten’’ op deze pagina.

Optie 1: Retour inleveren in een winkel

Het is mogelijk om de gekochte en bestelde artikelen met overlegging van de aankoop bon te retourneren in een Medipoint winkel.

Let op: Medipoint heeft reguliere winkels en uitleenpunten. Retourneren is alleen mogelijk in de reguliere winkels. Kijk hier voor een vestiging met het kenmerk ‘’winkel’’ bij u in de buurt. (Heeft de winkel alléén het kenmerk ‘’uitleenpunt’’, dan kunt u hier niet retourneren.)

Optie 2: Retour verzenden

U kunt het product terugsturen. Vaak krijgt u hiervoor een retourlabel meegeleverd van het transportbedrijf. Indien u geen retourlabel heeft aangetroffen op uw pakket, vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

Optie 3: Retour laten ophalen

Als u niet in de gelegenheid bent uw bestelling retour te zenden, kunt u het pakket laten ophalen door transporteur DHL. Hiervoor brengen we €12,50 in rekening. Voor het retour halen van matrassen geldt een tarief van €35,00 voor een enkel matras en €50,00 voor twee matrassen.
Neem contact met ons op voor meer informatie en het maken van een afspraak via 088-10 20 100 (keuze 3) of stuur een mail naar retour@medipoint.nl. Vermeld hierbij uw ordernummer en naam/adres gegevens.

Hygiëne producten

Om hygiënische redenen mag een aantal producten niet worden geretourneerd mits de producten in een origineel, ongeschonden verpakking zitten waarbij de zegel niet verbroken is. Dit geldt voor:

 • Borstkolven, borstschilden, onderdelen van borstkolven, flesjes en aanverwante artikelen
 • Ondergoed, buikbanden en aanverwante artikelen
 • Beddengoed, onderleggers en aanverwante artikelen
 • Matrassen, matrashoezen, hoofdkussens en aanverwante artikelen
 • Urinalen, urinaalborstels, urineschuitjes, ondersteken en aanverwante artikelen
 • Aan- en uittrekhulpmiddelen
 • Alle producten die in de badkamer of op het toilet gebruikt worden, zoals toiletverhogers, toiletstoelen, douchestoelen en douchekrukken
 • Verbandschoenen en bandages
 • Gipshoezen
 • Thermometers en aanverwante artikelen

Indien u een defect heeft geconstateerd, kunt u uiteraard wel het product retourneren volgens bovenstaande instructie.

Terugbetaling

Binnen 48 uur na ontvangst verwerken wij uw retourzending. Indien u reeds heeft betaald, wordt het aankoopbedrag binnen 14 werkdagen aan u overgemaakt.

Contact

Heeft u vragen? U kunt ons bereiken door te bellen naar 088-10 20 100 (keuze 3) of te mailen naar website@medipoint.nl. Vermeld hierbij uw ordernummer en naam/adres gegevens.